ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Φιλοαμερικανικό το μήνυμα που έστειλε ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Φιλοαμερικανικό το μήνυμα που έστειλε ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


♦ ♦ ♦  Φιλοαμερικανικό το μήνυμα που έστειλε ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν: «Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως, αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, να δράσουμε ώστε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας».

♦ ♦ ♦  «Εκείνο που ονειρεύτηκαν ο Ερντογάν και ο Πούτιν –να εξευτελίσουν τη Δημοκρατία– το έκανε μια χούφτα Αμερικανών και εναπόκειται σε μια χούφτα άλλων να επαναφέρουν, ή όχι, το βήμα της Νίκης στο Καπιτώλιο», καταλήγει ο γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Μπερνάρ – Ανρί Λεβί σε άρθρο του με τίτλο «Μια προσευχή για το Καπιτώλιο».

♦ ♦ ♦  Στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Τζο Μπάιντεν, πόσοι λέτε ότι ψήφισαν; 158.500.000 ψηφοφόροι. Που σημαίνει ότι κάθε βουλευτής εκπροσωπεί περίπου 364.000 ψηφοφόρους και κάθε γερουσιαστής 1.585.000 ψηφοφόρους. Αντίθετα, στη χώρα μας κάθε βουλευτής κατά μέσο όρο εκπροσωπεί 19.000 ψηφοφόρους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ