Αποχώρησε η Astra Zeneca από τις συνομιλίες με την Κομισιόν

Η βρετανική εταιρεία παραγωγής εμβολίων AstraZeneca αρνήθηκε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνάντηση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλιμακώνοντας τη διαμάχη, τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η ακύρωση ακολουθεί την «εκρηκτική» συνέντευξη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstraZeneca, Pascal Soriot την Τρίτη το βράδυ, στην οποία επέμεινε ότι η εταιρεία δεν είχε συμβατική υποχρέωση, αλλά «καλή πρόθεση» να εφοδιάσει την ΕΕ με το εμβόλιό της, ενώ είχαν προηγηθεί κατά τρείς μήνες τα συμβόλαια με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της Επιτρόπου Υγείας Στέλλα Κυριακίδη για διαφάνεια, σχετικά με «πόσες δόσεις παρασκευάστηκαν, και πού, καθώς και σε ποιόν παραδόθηκαν», ανέφεραν πηγές στις Βρυξέλλες χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από την AstraZeneca.

Από την AstraZeneca δεν επιβεβαιώνεται ούτε η αποχώρηση. Αντίθετα λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η εταιρεία «κατανοεί την αγωνία και τη δυσαρέσκεια για τα προβλήματα ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί ο ρυθμός και η κλίμακα της παραγωγής και διανομής στα απαιτούμενα όρια».


Σχολιάστε εδώ