Αγρινιο: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας (φωτο)

Αγρινιο: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας (φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Αγρίνιο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Αγρίνιο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών.

Mε το πρώτο φως της μέρας ακόμη μια δυσάρεστη εικόνα έγινε ορατή.

Η ισχυρή νεροποντή, όπως αναφέρει το agriniopress.gr, πλημμύρισε ακόμη και κοιμητήρια του νομού, με τα μνήματα να γεμίζουν νερό και τους οικείους να στέλνουν απεγνωσμένα μηνύματα ύστατου σεβασμού της πολιτείας προς τους εκλιπόντες. Οι τεράστιοι όγκοι νερού που έχουν πέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν δημιουργήσει απέραντες λίμνες σε χωράφια, σε οδικά δίκτυα, κοινόχρηστους χώρους, αλλά ακόμη και σε κοιμητήρια!

Εκτεταμένη είναι η καταστροφή στην θέση Στριγάνια , κοντά στο Λαμπίρι του δήμου Αγρινίου και στον δρόμο Αγρίνιο – Προυσός. Η νεροποντή έχει προκαλέσει τεράστια κατολίσθηση βράχων και χωμάτων.

Από την βροχόπτωση προκλήθηκαν ζητήματα και στην πρόσβαση προς το  Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου στην περιοχή της Νεάπολη όπου και εγκλωβίστηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, καθότι παρακείμενο ρέμα υπερχείλησε.

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που έχουν προκύψει στα σχολεία του Δήμου βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχεδόν σε όλα υπήρξε συσσώρευση υδάτων στους αύλειους χώρους ενώ στις περιπτώσεις του 13ου Νηπιαγωγείου και του Λυκείου Παναιτωλίου σημειώθηκε εισροή υδάτων από στέγες. Για τα ζητήματα επιλαμβάνεται ήδη ο Δήμος, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ζαρκαβέλης.

Στην Ναύπακτο φούσκωσε ο Εύηνος από την κακοκαιρία.




Με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό απο το agriniopress.gr


Σχολιάστε εδώ