Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη -Τρεις ώρες κράτησαν οι συνομιλίες

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη -Τρεις ώρες κράτησαν οι συνομιλίες

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας. Ο 61ος κύκλος διερευνητικών επαφών διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Οι άτυπες συνομιλίες των δύο πλευρών, μεταξύ του πρέσβη Παύλου Αποστολίδη με τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Σεντάτ Ονάλ, διήρκεσαν περί τις 3 ώρες.

Oι διερευνητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησαν στις 11.00 ώρα Τουρκίας (10.00 ώρα Ελλλάδας) και διήρκεσαν μέχρι τις 14.30 ώρα Τουρκίας (13.30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για το αποτέλεσμα και για το εάν θα υπάρξουν κι άλλες επαφές μεταξύ των δυο πλευρών. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί για την Αθήνα, στις 5 μ.μ. από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η ελληνική πλευρά προσήλθε στον 61ο κύκλο διερευνητικών επαφών , μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα).

Οι ανακοινώσεις που αναμένονται από τα υπουργεία Εξωτερικών δε θα αφορούν τόσο στο περιεχόμενο των επαφών τους καθώς είναι άτυπες, αλλά αν θα υπάρξει επόμενος γύρος στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αλλά άτυπες συζητήσεις που καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς.

Φωτο: Wikimedia Commons

 


Σχολιάστε εδώ