Πρότζεκτ μάνατζερ βάζει ο Χατζηδάκης στον e-ΕΦΚΑ!

Πρότζεκτ μάνατζερ βάζει ο Χατζηδάκης στον e-ΕΦΚΑ!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Από τις πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού

Νέος πρότζεκτ μάνατζερ πρόκειται να αναλάβει στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), που σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα θα συντονίζει το ακανθώδες ζήτημα της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Είναι ένα από τα πρώτα βήματα από τη στιγμή που ο Κωστής Χατζηδάκης μετατέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Εργασίας.

Τελευταία φορά που είχε μπει πρότζεκτ μάνατζερ σε φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν το 2000, όταν η τότε κυβέρνηση Σημίτη, με διοικητή στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ τον Μιλτιάδη Νεκτάριο, τον είχε ορίσει προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΙΚΑ αλλά και την εισαγωγή της Αναλυτικής Περιοδικής Δηλώσεως (ΑΠΔ) και την ταυτόχρονη κατάργηση των ενσήμων.

Είναι σίγουρο ότι με την τοποθέτηση αυτή ουσιαστικά «καπελώνεται» ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, ο οποίος ως διδάκτορας Πληροφορικής έχει «τρέξει» μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δημιουργία όλων των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών που απέκτησε εν μέσω πανδημίας ο φορέας, πλην όμως αυτό δεν θεωρείται ίσως αρκετό από τον νέο υπουργό, ο οποίος θα θελήσει να βάλει τη δική του σφραγίδα, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης για τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις στον προηγούμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση αλλά πιθανόν και στη σημερινή Διοίκηση, που μέχρι τώρα παραμένει χωρίς καμία αλλαγή. Μέχρι πότε, άραγε;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ