Η αντίστροφη μέτρηση για τον Μητσοτάκη…

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Μητσοτάκη…

Ο χρόνος τελειώνει για να περάσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον πήχη και να έχει ελπίδες στην αναμέτρηση των επόμενων εκλογών.

Από το 2009, κάθε πρωθυπουργός έχει 18 με 24 μήνες για να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του όπως κρίνει, μετά μπαίνει στον πειρασμό να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές, υποστηρίζει σε ανάλυσή του ο διευθυντής Ερευνών της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Σιάκας.

Επισημαίνει, μάλιστα: «Αν ο Παπανδρέου προχωρούσε σε εκλογές το 2010, θα τις κέρδιζε, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Τσίπρας κέρδισε με πανομοιότυπα ποσοστά, όπως και τον Ιανουάριο». Και ο κ. Σιάκας καταλήγει τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ σπατάλησε τον ωφέλιμό της χρόνο χωρίς ριζοσπαστικές αλλαγές».

Δεν ανατρέπεται το κλίμα…

Αξίζει να επισημανθούν και οι εκτιμήσεις του διευθυντή Ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη: «Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για εκλογικό α­νασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός προς το παρόν εγκαταλείπει την κεντροαριστερή στρατηγική» και η πρόθεσή του είναι «να επανασυνδέσει το κυβερνητικό σχήμα με την παραδοσιακή βάση του κόμματός του».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «από μόνη της η εξαγγελία του ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποτελέσει  πολιτικό γεγονός ικανό να ανατρέψει το κλίμα».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο αρχείου


Σχολιάστε εδώ