Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

Παρηγοριά… στον άρρωστο μέχρι να τα… τινάξει. Προς το παρόν, «δεν είμαστε στο κόκκινο, δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού», διαβεβαιώνει ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης. Υπάρχουν κάποια χρήματα για ακόμη λίγες αναπνοές…

♦♦♦ Η πανδημία εκτόξευσε τον τζίρο των αλυσίδων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων κατά 9,7% το 2020 σε σύ­γκριση με το 2019, αύξηση που σημαίνει πάνω από 1 δισεκατομμύριο επιπλέον έσοδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για τον τζίρο των σούπερ μάρκετ το 2020, οι πωλήσεις των ειδών bazaar αυξήθηκαν κατά 20,7% σε σύ­γκριση με το 2019.

♦♦♦ Οι οικονομολόγοι του Bloomberg προβλέπουν πως η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 4% τους πρώτους μήνες του 2021. Η προηγούμενη πρόβλεψη «μιλούσε» για ανάπτυξη 1,3%.

♦♦♦ Άλλαξε χέρια η Διοίκηση του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, ΕΕΣΥΠ) λόγω της λήξης της θητείας της διευθύνουσας συμβούλου Ράνιας Αικατερινάρη και του προέδρου Γιώργου Διαμαντόπουλου. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης και διευθύνων σύμβουλος ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

♦♦♦ Το 40% των εσόδων των δήμων είναι από κρατικές επιχορηγήσεις για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων λειτουργικών δαπανών. Και αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ