Δ. Θωμαΐδου στο “Π”: Υπηρετούμε μια τοπική αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες

Δ. Θωμαΐδου στο “Π”: Υπηρετούμε μια τοπική αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες


Της
ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
Δημάρχου Νέας Ιωνίας


Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ως κύριου πυλώνα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, με την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Η Δημοτική Αρχή, όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ενεργά δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και στις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης, που δοκιμάζονται σκληρά μήνες τώρα από τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημικής κρίσης.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις σε τοπικό επίπεδο, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διάδοσης της Covid-19 αλλά και για τη στήριξη και παροχή αλληλεγγύης στους συνδημότες μας, που στις κρίσιμες αυτές στιγμές μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, με μια μεγάλη υπερπροσπάθεια αιρετών και υπαλλήλων καταφέραμε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μόνος και αβοήθητος, καθώς ενεργοποιήσαμε ειδικό πενταψήφιο αριθμό για την επικοινωνία και την καταγραφή αιτημάτων από αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Από το πρώτο lockdown οι κοινωνικές δομές έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για να διανείμουν τρόφιμα και φάρμακα σε περίπου 800 οικογένειες δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όπου εντοπίζαμε ανθρώπους με ανάγκη. Επίσης, το έμπειρο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό βοήθησε και συνεχίζει να βοηθά τους ανθρώπους που χρήζουν κάθε μορφής στήριξης. Τέλος, ενισχύσαμε την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικά με την τοπική αγορά, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Νέας Ιωνίας, η Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων της πόλης μας, έθεσε προς συζήτηση και ψήφιση:

-Τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% το 2021 για όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του δήμου μας.

-Την απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού (δημοτικά τέλη) στις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

-Την απαλλαγή-μείωση από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω πληθώρας προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έργα κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης μας.

Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε εγρήγορση και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επιταχύνουμε τα έργα πνοής της πόλης μας που θα ωφελήσουν την τοπική αγορά, αλλά κυρίως τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Πρόκειται για την κατασκευή υπογείου δημοτικού parking (Ο.Τ. 150), 250 θέσεων στάθμευσης, που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των επισκεπτών στην πόλη μας αλλά και θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης μας με έναν σύγχρονο χώρο πρασίνου σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον, τα αντιπλημμυρικά έργα τόσο στο κέντρο όσο στον Περισσό και σε σποραδικά τμήματα της πόλης έρχονται να δώσουν οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα, που απειλούσαν για χρόνια τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες τους.

Επιπρόσθετα, είμαστε περήφανοι διότι, ως Δημοτική Αρχή, σε έναν χρόνο θητείας κατορθώσαμε να αναβαθμίσουμε τη δημοτική μας συγκοινωνία με την απόκτηση ιδιόκτητου δημοτικού στόλου, διακαή πόθο των δημοτών μας, σύμφωνα με τα πρότυπα μιας σύγχρονης και ανθρώπινης πόλης. Η ολοκλήρωση της αγοράς των καινούργιων λεωφορείων αποτελεί μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ανασύνταξης της πόλης μας και την αναβάθμιση του οικιστικού της περιβάλλοντος, διευκολύνοντας την αστική κινητικότητα και το περιβαλλοντικό μας ισοζύγιο.

Παρά τις αντιξοότητες της εποχής, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας πάντοτε με την αγαστή συνεργασία των πολιτών μας, των σωματείων, των φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια τη Νέα Ιωνία μας από αυτήν τη πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για μια καθαρή, όμορφη, ζωντανή κι ανθρώπινη πόλη!

Στηρίζουμε τη Νέα Ιωνία!

Στηρίζουμε την τοπική αγορά μας!

Στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ