Κύπελλο Ελλάδας: Οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης και Βόλος πήραν προβάδισμα

Κύπελλο Ελλάδας: Οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης και Βόλος πήραν προβάδισμα

ΝΠροβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση για την ΑΕΚ, που επικράτησε στο παγωμένο ΟΑΚΑ του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η «Ένωση» έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη» σε όλες τις διοργανώσεις με τον Χιμένεθ στον πάγκο και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στην επόμενη φάση, ενώ παράλληλα πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία.

Πάντως, το ματς ήταν κάκιστο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που είχε ελάχιστες τελικές μπροστά στις δύο εστίες. «Καθάρισαν» για την «Ένωση» ο Σιμάνσκι και ο Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός κλείδωσε την πρόκριση

Νίκησε τον Παναιτωλικό, κλείδωσε την πρόκριση, κέρδισε και παίκτες ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 3-0 από το Αγρίνιο και είναι από τώρα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Μπρούμα άνοιξε το σκορ στο 20’ με δυνατό σουτ, ενώ ο Βρουσάι σκόραρε στο 65’ από κοντά και ο Σισέ με κεφαλιά στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το καλό πρόσωπο από ΜπρούμαΑνδρούτσο και Σίλβα στα οφέλη της βραδιάς για τους Πειραιώτες. Όπως και το γεγονός ότι η νίκη συνδυάστηκε με βαρβάτο ροτέισον από τον Μαρτίνς που έδωσε ανάσες σε βασικά «εργαλεία» του και έβγαλε σημαντικά συμπεράσματά για κάποιες από τις «ρεζέρβες» του.

Εύκολη εργο για τον ΠΑΟΚ

Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 5-0 της ΑΕΛ και ουσιαστικά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Με την επιλογή του ο Πάμπλο Γκαρσία να παρατάξει ενδεκάδα με τους κατά κανόνα βασικούς ποδοσφαιριστές, έστειλε το μήνυμα ότι θέλει το εισιτήριο για την επόμενη φάση από το πρώτο παιχνίδι και ο στόχος επετεύχθη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διέλυσε 5-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα, «κλειδώνοντας» τη νίκη-πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας σε μεγάλα… κέφια τους Τζόλη και Κρμέντσικ, με τον Έλληνα επιθετικό να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ ήταν σε άλλο γήπεδο, καθώς ναι μεν είχε αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά δεν ήταν αξιόπιστη ανασταλτικά και συν τοις άλλοις, μετέτρεψε σε… θεατή του αγώνα τον Ζίβκοβιτς.

Σημαντικό βήμα για τους “8” έκανε ο Βόλος

Σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Βόλος, ο οποίος υποδεχόμενος τον ΟΦΗ την Τετάρτη (20/1) στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης, κέρδισε 2-0.

Τα τέρματα για τους γηπεδούχους σημειώθηκαν από τους Μαρτίνεζ και Μήτογλου στο 52′ και το 85′.

«Καθάρισε» ο… Άκης Μάντζιος για τον Άρη!

Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να μην πατάει καλά και να είναι ακίνδυνη, έριξε στη μάχη τους Μπερτόγλιο-Μαντσίνι και οι δυο τους σκόραραν για να δώσουν τη νίκη και το μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη κόντρα στον απογοητευτικό Αστέρα Τρίπολης (2-0).

Βλέπει οκτάδα ο Άρης που δείχνει να ξεπερνάει το ντεφορμάρισμά του αλλά και να αφήνει πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα των περασμένων εβδομάδων, με τον Αστέρα να κάνει κάκιστη εμφάνιση και να μην φτιάχνει ούτε… μισή φάση


Σχολιάστε εδώ