Σύρεται ο Μητσοτάκης σε συνάντηση με Ερντογάν

Σύρεται ο Μητσοτάκης σε συνάντηση με Ερντογάν

-Σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τρέχουν πλέον με μεγάλη ταχύτητα και όλα δείχνουν ότι ένα σχέδιο καλά προετοιμασμένο από τους ξένους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο κίνδυνος για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πλησιάζει, είναι «προ των πυλών».

Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκού­νται εδώ και μήνες από ΗΠΑ, Γερμανία και εσχάτως από τη Γαλλία, πρωτίστως προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τ. Ερντογάν, αποδίδουν καρπούς!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συνάντηση των δύο ανδρών είναι θέμα χρόνου, ενδεχομένως και ολίγων εβδομάδων (ή και ημερών), σε παράλληλο χρόνο με τις διερευνητικές επαφές, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η προετοιμασία σε διπλωματικό επίπεδο για τη συνάντηση θα ξεκινήσει τα επόμενα 24ωρα.

Ήταν μια δήλωση του τούρκου Προέδρου το μεσημέρι της Παρασκευής που… έβαλε φωτιά στις εξελίξεις. «Το θέμα της επικοινωνίας με την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε θετικά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε». Στην Αθήνα επικράτησε προς στιγμήν αμηχανία, ενώ στην απάντησή τους κυβερνητικές πηγές κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους. «Μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη», τόνιζαν, υπό τον όρο βέβαια ότι το θετικό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό θα διατηρηθεί.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ