Ολυμπιακός: Πλήρωσε την Βιλερμπάν με το ίδιο… νόμισμα

Ολυμπιακός: Πλήρωσε την Βιλερμπάν με το ίδιο… νόμισμα

O Ολυμπιακός «δραπέτευσε» με νίκη στην παράταση, 93-101 από το «Αστρομπάλ», σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στη Euroleague.

Το buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα έστειλε τον αγώνα σε παράταση (86-86 κ.α.), αφού η Βιλερμπάν έκανε το τραγικό λάθος να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο ηγέτης του Ολυμπιακού πέτυχε 6 ακόμη πόντους φτάνοντας τους 23 (6ασ.).

Άξιος συμπαραστάτης του ο Σακίελ ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό να κρατά «ζωντανό» τον Ολυμπιακό στην 4η περίοδο, να πετυχαίνει επίσης 23 πόντους, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ καριέρας του Αμερικανού στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «καρδιοχτύπησαν» στην 4η περίοδο, όταν από δικά τους χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ανεπιτυχείς διαδοχικές προσπάθειες στη ρακέτα, όταν έπαιρναν τα επιθετικά, ήταν έτοιμοι να… χαρίσουν το παιχνίδι στη Βιλερμπάν.

Όταν, όμως ο Σλούκας έδωσε μια… δεύτερη ευκαιρία στους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα, επέλεξε κυρίως διεισδύσεις για να παίρνει φάουλ και «καθάρισε» την 11η νίκη του σε 20 αγώνες.

Πήρε και μια «γλυκιά εκδίκηση» για την ήττα της περασμένης Παρασκευής (15/1) στο ΣΕΦ από τη Βιλερμπάν.

Με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός ξανάπιασε τις ομάδες που ισοβαθμούν στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα (Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας και Βαλένθια).

Ο Κώστας Σλούκας, δήλωσε: «Μας τάραξε και μας απογοήτευσε η ήττα από τη Βιλερμπάν μέσα στην έδρα μας, γιατί ήταν σα να ‘πετάξαμε’ στα σκουπίδια το διπλό επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σήμερα, όμως, δείξαμε χαρακτήρα, παρότι χάσαμε τον ρυθμό μας και υποπέσαμε σε λάθη κάναμε το come back και πήραμε τη νίκη. Από το αποψινό ματς πρέπει να κρατήσουμε αυτό, το πως καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έπρεπε να απαντήσουμε στην Βιλερμπάν για την ήττα της Παρασκευής. Είναι μια καλή ομάδα, είχε προετοιμάσει πολύ καλά το παιχνίδι, όμως, εμείς τα καταφέραμε και πρέπει να στρέψουμε όλη μας την προσοχή στον αγώνα με την Ζαλγκίρις, ο οποίος είναι ένας ακόμη τελικός για εμάς».

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Olympiakosbc.gr

 


Σχολιάστε εδώ