Εποχή Κάτας στο «Τριφύλλι»

Εποχή Κάτας στο «Τριφύλλι»

– Η διαδρομή του Ισραηλινού μέχρι τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Αλλαγή σελίδας στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, με τον Όντεντ Κάτας να παίρνει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, στοχεύοντας να βελτιώσει άρδην τις επιδόσεις του. Στο πλευρό του Ισραηλινού ο συμπατριώτης του Λιόρ Λούμπιν και η διάρκεια της συνεργασίας του με το «Τριφύλλι» προσδιορίστηκε αρχικώς στον 1,5 χρόνο.

Ως γνωστόν, ο 47χρονος κόουτς είχε ολοκληρώσει την αθλητική του καριέρα στους «πράσινους», με τους οποίους κατέγραψε σημαντικό «παρών» στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας του 2000 στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κέρδισε μαζί τους δύο πρωταθλήματα.

Ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι το 2001 τον υποχρέωσε να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του και να ασχοληθεί με την προπονητική. Ξεκίνησε το 2004 από τη Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, για να χριστεί στη συνέχεια πρώτος προπονητής στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου παρέμεινε από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, πριν επιστρέψει και πάλι στην Γκαλίλ Ελιόν. Το 2009 την οδήγησε στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος του Ισραήλ, ενώ το 2010 κατέκτησε το πρωτάθλημα, επικρατώντας της πρώην του, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τον Ιούνιο του 2010 συμφώνησε με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και δύο χρόνια αργότερα άλλαξε πάγκο, κλείνοντας συνεργασία με τη Χάποελ Ελιάτ. Το 2014 υπέγραψε για λίγο στη Χάποελ Τελ Αβίβ, πριν επιστρέψει εκ νέου στην Ελιάτ, για να αναλάβει στη συνέχεια τους πιτσιρικάδες της Εθνικής Ομάδας του Ισραήλ, τους οποίους το καλοκαίρι του 2017 οδήγησε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη διοργάνωση της FIBA.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παίρνει προαγωγή για την Εθνική Ανδρών της πατρίδας του, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 συνεργάζεται ξανά με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάτας θα παραμείνει στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συ­γκροτήματος της χώρας του παράλληλα με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, με το Ισραήλ να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ