Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ‘ΚΛΕΨΑ

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ‘ΚΛΕΨΑ


Συγγραφέας
ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ – ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ


Ο αδελφικός δεσμός είναι το πιο δραματικό, το πιο αιματηρό πεδίο μάχης όταν τύχει τα αδέλφια να στραφούν το ένα ενάντια στο άλλο. Η μητρότητα γίνεται η πιο οδυνηρή, η πιο κοφτερή λεπίδα, όταν η μάνα δεν μπορεί να αγαπήσει το παιδί της. Οι εραστές που χωρίστηκαν βίαια από το χέρι της μοίρας μένουν κορμιά μισά, ακρωτηριασμένα, με τραύματα που χάσκουν πάντα ανοιχτά αιμορραγώντας, λαχταρώντας το σμίξιμο που στερήθηκαν. Πώς μπορούν να βρουν γαλήνη ψυχές που βασάνισαν και βασανίστηκαν τόσο βάναυσα;

Το Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ’ΚΛΕΨΑ είναι η απάντηση στην ανάγκη της ψυχής μου να πιστέψει. Να αφεθεί στη γλυκιά, παρήγορη σκέψη πως δεν μπορεί όλα να χάνονται. Πως δε γίνεται να μην έχουμε δεύτερη ευκαιρία. Πως δεν μπορεί να έρθει πραγματικά το τέλος πριν το τέλειο. Έχω ανάγκη να πιστέψω πως η ψυχή μας είναι άχρονη. Πως οι άνθρωποι και τα γεγονότα που μας καθόρισαν, που μας συγκλόνισαν, που άλλαξαν την πορεία μας, δεν άφησαν τα ίχνη τους πάνω σε άμμο. Επειδή κάποια χρέη δεν πρέπει να παραγράφονται. Ούτε με τον θάνατο. Και κάποιοι έρωτες δε γίνεται να σβήσουν. Ούτε με τον θάνατο.

Έχω ανάγκη να πιστέψω πως όλα κινούνται αέναα προς την τελείωση. Πως η δικαιοσύνη δεν είναι μια θεωρητική έννοια. Δεν είναι απλά ένα εργαλείο κοινωνικής συνύπαρξης, αφημένο αποκλειστικά στα χέρια θνητών δικαστών, που ίσως καταφέρουν, ή ίσως και όχι, να την αποδώσουν μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων. Έχω ανάγκη να πιστέψω πως το δίκαιο και η πραγμάτωσή του αποτελούν αυτοσκοπό της ανθρώπινης ψυχής. Και πως μέχρι να το κοινωνήσει ως τα κατάβαθά της, η ψυχή δε θα πάψει ποτέ να το αναζητά. Ούτε με τον θάνατο.

Έχω ανάγκη να πιστέψω πως υπάρχει κι εκείνος ο έρωτας, που δεν είναι τυχαίος. Που δεν είναι προϊόν συμπτώσεων. Που είναι τόσο απόλυτος και δυνατός, ώστε να μην τον αποτρέπει ούτε ο χώρος, ούτε ο χρόνος. Που ακόμα και στην ασύλληπτη απεραντοσύνη ενός άπειρου χωρόχρονου, θα βρίσκει τρόπο να διασταυρώσει τα μονοπάτια των αληθινών εραστών.

Το Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ’ΚΛΕΨΑ είναι μια ιστορία έρωτα και ακάματης αναζήτησης του δικαίου. Είναι μια ιστορία για τα ανθρώπινα πάθη, τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά και την ακατανίκητη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής. Μια ιστορία ανθρώπων, που βάφτηκε κόκκινη από το αίμα αθώων αλλά και από την άσβεστη φλόγα του έρωτα.

♦    ♦    ♦

Το βιβλίο

Δυο δίδυμες αδελφές και ένας άντρας ανάμεσά τους. Αγάπη, καθήκον και έρωτας μπλέκονται, συγκρούονται, χωρίζονται βίαια και ξανασμίγουν σε μια διαδρομή χωρίς τέρμα.  Ένα γαϊτανάκι ψυχών που τις δένει ένας βαρύς όρκος και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας.
Από το σήμερα στο μακρινό χθες, πάντα με φόντο τη μυστηριακή καστροπολιτεία του Μυστρά, οι δίδυμες δε θα πάψουν να αναζητούν τη λύτρωση.
Επειδή κάποιες ψυχές δεν τις γαληνεύει ο θάνατος.
Επειδή κάποιους έρωτες δεν τους νικά ο χρόνος.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ – ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε αρχικά Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, στη συνέχεια Πολιτικές Επιστήμες και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ συνεχίζει τις σπουδές της φοιτώντας στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ως διοικητικό στέλεχος και από το 2009 έχει τη θέση της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino. Έχει ζήσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ταξιδεύει συχνά. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην πόλη της Μεσσήνης με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά τους. Γράφει ερασιτεχνικά από τα μαθητικά της χρόνια, κυρίως διηγήματα, μονόπρακτα θεατρικά έργα και ποιήματα.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης το μυθιστόρημά της ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΑ και το βιβλίο 7+1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΗΓΕΣΙΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Επικοινωνία με τη συγγραφέα
facebook.com/Elena.Gkika.Petroulaki.Author
instagram.com/elena.gkika.petroulaki.author


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Κοινωνικό, Αισθηματικό
ISBN: 978-618-01-3617-3
ISBN e-book: 978-618-01-3618-0


Δείτε το video του βιβλίου


Σχολιάστε εδώ