Γ. Πατούλης: Περιμένουμε τις επόμενες ώρες να υπάρξει επιδείνωση του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

Γ. Πατούλης: Περιμένουμε τις επόμενες ώρες να υπάρξει επιδείνωση του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

«Περιμένουμε τις επόμενες ώρες να υπάρξει επιδείνωση του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Όλη η Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου.

«Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στην πρόληψη. Έχουμε ήδη μοιράσει 40.000 τσουβάλια αλάτι στους οκτώ δήμους που είναι στις παρυφές των λόφων και βουνών της Αττικής και είναι έτοιμες και οι Πολιτικές Προστασίες των Δήμων και προφανώς και η Πολιτική Προστασία της Κεντρικής Κυβέρνησης. Όλοι σε συντονισμό είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει», τόνισε.

Όπως ανέφερε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες βρίσκονται και στο Καπανδρίτι όπου είναι το Επιχειρησιακό Κέντρο αλλά και οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Υπογράμμισε πως σε ότι αφορά στους οδικούς άξονες ευθύνης της Περιφέρειας, αυτή τη στιγμή είναι καθαροί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: «Προφανώς γίνονται ενέργειες και με αλατιέρες και με εκχιονιστικά προκειμένου να υπάρξουν διανοίξεις. Για λόγους ασφαλείας ο κόσμος είναι καλό να μην πηγαίνει στον Περιφερειακό Πεντέλης-Νέας Μάκρης».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για την ατομική ευθύνη από πλευράς των πολιτών συμβουλεύοντας να μην κυκλοφορούν άσκοπα ούτε με το αυτοκίνητο αλλά ούτε και πεζοί καθώς, όπως εξήγησε, και με την αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού τις προσεχείς ώρες, θα υπάρχει αυτός ο παγετός που μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει τραυματισμούς από πτώσεις.


Σχολιάστε εδώ