Σεισμός στην Ινδονησία: Αγωνιώδεις προσπάθειες για επιζώντες στα συντρίμμια

Σεισμός στην Ινδονησία: Αγωνιώδεις προσπάθειες για επιζώντες στα συντρίμμια

Ο σεισμός 6,2 βαθμών, που σημειώθηκε στις 02:18 (τοπική ώρα· στις 20:18 χθες Πέμπτη ώρα Ελλάδας), προκάλεσε εκατοντάδες τραυματισμούς. Πολλοί κάτοικοι του δυτικού τμήματος της Κελέβης, που είχε ήδη υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό του 2018, καταλήφθηκαν από πανικό.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στον «Δακτύλιο της Φωτιάς», ζώνη όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες στον βυθό του Ειρηνικού, και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Στη Μαμούτζου, που έχει υποστεί το χειρότερο χτύπημα, σωστικά συνεργεία αναζητούν δέκα και πλέον ασθενείς και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που καταπλακώθηκαν όταν το κτίριο κατέρρευσε.

Ο σεισμός, ισχύος 6,2 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), είχε επίκεντρο περιοχή 36 χλμ. νότια της Μαμούτζου, σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 18 χιλιομέτρων.

«Δρόμοι άνοιξαν, πολλά κτίρια κατέρρευσαν», είπε ο Χέντρα, κάτοικος της Μαμούτζου, 28 ετών. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός (…) μας ξύπνησε και μαζί με τη γυναίκα μου φύγαμε για να σωθούμε».

Mε πληροφορίες απο το newsbeast.gr


Σχολιάστε εδώ