ΠΡΑΤΤΩ: Να αποσυρθεί το ν/σ «Κεραμέως»

ΠΡΑΤΤΩ: Να αποσυρθεί το ν/σ «Κεραμέως»

Τα Πανεπιστήμια πρέπει, πάνω απ’ όλα, να είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κριτικής σκέψης, ακόμα και αμφισβήτησης. Γιατί μέσα από την κριτική σκέψη γεννιέται η νέα γνώση που έχει ανάγκη η κοινωνία. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι τόποι ελευθερίας και δημιουργίας. Ανάδειξης σοβαρών επιστημόνων και υπεύθυνων πολιτών.

Το νομοσχέδιο «Κεραμέως» πλήττει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών καθώς προωθεί ένα καθεστώς καχυποψίας στην ελεύθερη σκέψη, γενικευμένης παρακολούθησης και ακραίας αστυνομοκρατίας. Απειλεί να δημιουργήσει ένα φαύλο-κύκλο βίας και καταστολής και επιβάλλει στα ΑΕΙ να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινους και υλικούς πόρους που τόσο λείπουν, όχι στη διδασκαλία και στην έρευνα όπως θα έπρεπε, αλλά στην καταστολή.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αξιοποιεί τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας για να επιτεθεί σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ευρύτερο σχέδιο συρρίκνωσης της Δημοκρατίας. Για αυτό οι εξελίξεις στην Παιδεία που δρομολογεί το νομοσχέδιο «Κεραμέως» έχουν καθοριστική σημασία όχι μόνο για το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά για τη δημοκρατική εξέλιξη της χώρας συνολικά.

Το ΠΡΑΤΤΩ συμπαραστέκεται και συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την ανατροπή των αντιδημοκρατικών σχεδίων της κυβέρνησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχολιάστε εδώ