Ημέρα αποφάσεων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Ενας μήνας Απαγόρευσης στοιχίζει στη χώρα 3 δισ.

Ημέρα αποφάσεων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Ενας μήνας Απαγόρευσης στοιχίζει στη χώρα 3 δισ.

 

Κρίσιμη ημέρα η Παρασκευή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Αναμένεται να συζητήσουν την πιθανότητα του ανοίγματος των καταστημάτων και εν συνεχεία να κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένονταινα οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, το μεσημέρι της Πέμπτης επισήμανε πως τα δεδομένα σήμερα, σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου, όταν είχε ανοίξει η αγορά μέσω του click away, είναι πολύ καλύτερα, ενώ σημείωσε πως ένας μήνας lockdown στοιχίζει στη χώρα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει ξανά η αγορά, αν φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και δοθεί το «πράσινο φως» από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα έχει καταρτίσει διάφορα σενάρια. Πιθανότερο, η αγορά να ανοίξει με τη μέθοδο του click in shop για ένδυση, υπόδηση, κοσμηματοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία, όπως στις γιορτές, και με click away τα υπόλοιπα καταστήματα.

 


Σχολιάστε εδώ