Ιδού οι πλουσιότεροι του πλανήτη

Ιδού οι πλουσιότεροι του πλανήτη

Αυτοί κυβερνάνε τον κόσμο…

-Κατά 1,8 τρισ. δολ. αύξησαν την περιουσία τους οι 500 κροίσοι

Κι εσύ, λαέ βασανισμένε… όπου γης, πείνα… Μέσα στο 2020, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι της Γης αύξησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά 1,8 τρισ. δολάρια και, με βάση τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο πλούτος που κατέχουν ανέρχεται σε 7,6 τρισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 31%, που είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα οκτώ χρόνια τού εν λόγω δείκτη.

Οι 5 πλουσιότεροι είναι…
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι το αφεντικό της Amazon, ο Τζεφ Μπέζος, η προσωπική περιουσία του οποίου έφτασε κοντά στο ΑΕΠ της χώρας μας, ήτοι στα 192 δισ. δολ., μετά τη φετινή αύξηση κατά 76 δισ. δολάρια.

Δεύτερος πλουσιότερος του 2020 ήταν ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ, η προσωπική περιουσία του οποίου φτάνει στα 160 δισ. δολ. μετά την άνοδο των τιμών των μετοχών της εταιρείας του.

Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε μέσα στο 2020 κατά 18 δισ. δολ., φτάνοντας στα 132 δισ. Αξίζει να τονισθεί ότι έχει δώσει πολλά χρήματα σε φιλανθρωπίες.

Τέταρτος είναι ο Μπερνάρ Αρνό, της γαλλικής εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH, o οποίος είναι ο πλουσιότερος Ευρωπαίος, με περιουσία 111 δισ. δολ.

Πέμπτος στη λίστα των πλουσίων είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε κατά 26 δισ. δολ. και σκαρφάλωσε στα 105 δισ. δολ.

Κατά τα άλλα, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη μας πεινάνε…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: fortunegreece.com


Σχολιάστε εδώ