Νέα εποχή  για το Κτηματολόγιο – Στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Νέα εποχή για το Κτηματολόγιο – Στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από δύο μήνες, στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πέρασε και επίσημα το Κτηματολόγιο και η λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας, με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η εποπτεία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία ‘‘Ελληνικό Κτηματολόγιο’’, το οποίο συνεστήθη πριν τρία χρόνια, μεταφέρεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης, το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο υπουργός σε θέματα της μεταφερόμενης υπηρεσίας και της μεταφερόμενης εποπτείας του νομικού προσώπου, νοείται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Την αρμοδιότητα διαχείρισης του Κτηματολογίου αλλά και άλλων σημαντικών ψηφιακών έργων αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, λέκτορας

Εφαρμογών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνά η διαχείριση των γραφείων και του Κτηματολογίου με βασικό σκοπό την ολοκλήρωσή του και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των αρχείων και των διαδικασιών. Στον φορέα πάντως οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι αισιόδοξοι.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ