Αλ. Καμπάνης: Στο κινητό ταυτότητα και άδεια οδήγησης!

Αλ. Καμπάνης: Στο κινητό ταυτότητα και άδεια οδήγησης!

Πού θα φθάσουμε…

Το… φακέλωμα εκσυγχρο­νίζεται! Η ταυτότητα και το διαβατήριο… εντάσσονται στο κινητό! Ποιος το λέει; Ένας βέρος Έλληνας, που γεννή­θηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Κα­μπάνης, επικεφαλής της GET North America, η οποία έχει αναλάβει την έκδοση διαβατηρίων στις ΗΠΑ.

«Τα τελευταία 15 χρόνια έχω ακούσει πολλές φορές για διαβατήρια και ταυτότητες και εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο για τη χώρα μας, αλλά δεν έχουν ποτέ ευοδωθεί. Είναι πολύ θετικό πως, έστω και καθυστερημένα, το ελληνικό κράτος προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα για τις ταυτότητες. Οι υπάρχουσες ταυτότητες δεν είναι ασφαλείας και θα έπρεπε να είχαν ήδη τροποποιηθεί, όπως σε όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Η λύση είναι το κινητό…
Ποια είναι η διέξοδος; «Όλοι αναγνωρίζουν την ύψιστη ασφάλεια της ηλεκτρονικής μορφής στο κινητό. Έχω προ­σωπική άποψη και στον τομέα αυτό, αφού εστιάζουμε ιδιαίτερα στις ηλεκτρονικές μορφές ταυτοποίησης στα κινητά τηλέφωνα, το λεγόμενο mobile identity. Είμαστε μια από τις εταιρείες που αναπτύσσουμε τα διεθνή πρότυπα διαλειτουργικότητας (interoperability) ταυτότητας στο κινητό, ISO 18013-5».

Και ο Αλέξανδρος Καμπά­νης καταλήγει επισημαίνοντας: «Είναι ουσιαστική μεταρρύθμιση μια οποιαδήποτε ταυτότητα ή άδεια οδήγησης να μπορεί να διαβαστεί ηλε­κτρονικά και να επαληθευτεί με ύψιστη ασφάλεια εφόσον ακολουθηθεί το πρότυπο ISO 18013-5».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ