Η κριτική Κοτζιά σε Δένδια και… Τσίπρα για το Ιόνιο

Η κριτική Κοτζιά σε Δένδια και… Τσίπρα για το Ιόνιο

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επέκρινε την κυβέρνηση για την πρωτοβουλία της να προωθήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία για το Προεδρικό Διάταγμα του κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθειών γραμμών βάσης στο Ιόνιο μέχρι και το Ταίναρο, κίνηση που είναι προϋπόθεση για το επόμενο βήμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην περιοχή αυτή.

Ο κ. Κοτζιάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κινήθηκε λανθασμένα, ευνουχισμένα, φοβισμένα, γιατί εκτός των άλλων δεν προχώρησε πέραν του Ταίναρου, μέχρι τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, θεωρώντας ότι το κάνει από τον φόβο των τουρκικών αντιδράσεων. Όμως είναι ιδιαίτερα έντονη η κριτική του και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που τον διαδέχθηκαν (Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο), που δεν συνέχισαν το έργο που ο ίδιος είχε κάνει για την επέκταση από τότε των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ν.μ. μέχρι και τα Αντικύθηρα και μετά το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο των κόλπων και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε αρκετά έχει δίκιο ο κ. Κοτζιάς, όμως το ερώτημα είναι γιατί περίμενε να κάνει την ανακοίνωση για τα 12 μίλια την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας, για χάρη του κ. Καμένου, τον απέπεμπε από την κυβέρνηση και δεν το είχε κάνει την προηγούμενη τριετία. Γιατί εάν δεν έχεις βρει ο ίδιος τη δύναμη να κάνεις μια τέτοια κίνηση απέναντι στο casus belli της Τουρκίας, δεν μπορείς να κατηγορείς τους διαδόχους σου, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, για φοβικό σύνδρομο…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ