Βόμβα υπό έκρηξη ο Άδωνης

Βόμβα υπό έκρηξη ο Άδωνης

-Δεν είναι τυχαία τα… φάλτσα του

Σε βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης εξελίσσεται ο Άδ. Γεωργιάδης, καθώς οι αστοχίες (γκάφες) του –που διαδέχονται η μία την άλλη– και η… ακράτεια λόγων προκαλεί απανωτές κρίσεις και εκθέτει ανεπανόρθωτα ακόμη και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στο πρωθυπουργικό επιτελείο, ενώ υπουργοί και γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται έκπληκτοι με τα «έργα και τις ημέρες» του υπουργού Ανάπτυξης.

Δεν λείπουν μάλιστα κι εκείνοι που διερωτώνται αν τα τελευταία «φάλτσα» του είναι αθέλητα λάθη της στιγμής ή κρύβουν κάτι περισσότερο και πιο σοβαρό, που έχει σχέση ενδεχομένως με τις εσωκομματικές ισορροπίες και την επόμενη ημέρα. Το βέβαιο είναι ότι πλήττουν καίρια την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έπαθαν ένα μικρό σοκ όταν την περασμένη Τρίτη ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι οι επιδημιολόγοι είχαν εισηγηθεί να εφαρμοστεί lockdown για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυβέρνηση δεν το υιοθέτησε για να μην πληγεί το θρησκευτικό φρόνημα των κατοίκων της πόλης. Ωστόσο, σε τηλεοπτική συνέντευξή του εκείνη την περίοδο ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν είχε γίνει αποδέκτης εισήγησης ή πρότασης να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το κακό διπλό: Αφενός αποκαλύπτεται ότι ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα (;), αφετέρου προκύπτει ότι η κυβέρνηση έβαλε πάνω από τη δημόσια υγεία το πολιτικό κόστος που θα είχε ένα lockdown το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου.

Τρίτο και… χειρότερο (για τον κ. Μητσοτάκη), έδωσε την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγείλουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και να μιλήσουν για «εγκληματικές ευθύνες». Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να αποκαταστήσει την ακρίβεια όσων είπε και να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις, χωρίς ωστόσο ουσιαστικά αποτελέσματα. Το κακό είχε γίνει.

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ένα ακόμη ατόπημα του κ. Γεωργιάδη. Λίγες ώρες πριν ο (τότε) κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανακοινώσει το νέο lockdown, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωνε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει σταδιακά τα μέτρα σε περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά την επομένη, απάντησε ότι γνώριζε για το lockdown, αλλά είπε όσα είπε περί άρσης των μέτρων για να μην πανικοβληθεί ο κόσμος και βγει για ψώνια!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ