Κίνα: Κινητικότητα στην Apple

Κίνα: Κινητικότητα στην Apple

H Apple κατέβασε 39.000 εφαρμογές παιχνιδιών από το κατάστημά της στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα, στο μεγαλύτερο περιστατικό του είδους του μέσα σε μία και μόνο ημέρα, καθώς έχει θέσει το τέλος της χρονιάς ως χρονικό όριο για να αποκτήσουν σχετικές άδειες όλοι οι game publishers.

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτό λαμβάνει χώρα εν μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων των κινεζικών αρχών στα παιχνίδια άνευ αδειών.

Αρχικά, η αμερικανική εταιρεία είχε δώσει στους εκδότες παιχνιδιών προθεσμία ως το τέλος του Ιουνίου για να υποβάλουν έναν αριθμό άδειας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση της χώρας, με τον οποίο επιτρέπεται στους χρήστες να κάνουν in-app αγορές στη μεγαλύτερη αγορά παιχνιδιών του κόσμου. Αργότερα δόθηκε παράταση ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνει το Reuters, τα καταστήματα εφαρμογών Android στην Κίνα γενικά συμμορφώνονται στους κανόνες της χώρας ως προς τις άδειες εδώ και καιρό. Είναι ασαφές γιατί η Apple λαμβάνει πιο «δρακόντεια» μέτρα φέτος.


Η Hyundai Motor Group επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με την Apple, εξετάζοντας την πιθανότητα συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, του Apple Car. Όπως αναφέρει ο κορεατικός ειδησεογραφικός όμιλος Hankyung, η Hyundai φέρεται να έχει ολοκληρώσει την εξέταση της πρότασης της Apple. Πλέον το μόνο που απαιτείται για να ξεκινήσει η συνεργασία είναι ο πρόεδρος του κορεατικού ομίλου Chung Eui-sun να βάλει την υπογραφή του, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη αναφορά.

Η συνεργασία Apple και Hyundai θα περιλαμβάνει την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αλλά και την ανάπτυξη της μπαταρίας τους, ενώ στόχος των δύο πλευρών, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι τα πρώτα αυτοκίνητα να βγουν από τη γραμμή παραγωγής έως το 2027.

Εκπρόσωπος της κορεατικής εταιρείας ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία είχε προτείνει συνεργασία σε αρκετές εναλλακτικές αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν, χωρίς ωστόσο να οριστικοποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο μήνα δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι η Apple σχεδίαζε την έναρξη παραγωγής του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στο 2024. Το ενδιαφέρον της Apple για το συγκεκριμένο project φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε όταν ανέλαβε υπεύθυνος ο Νταγκ Φιλντ, άνθρωπος που έχει δουλέψει στην Tesla πριν μετακομίσει στην Apple.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ