Στα σημαντικότερα πρόσωπα του 2020 η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στα σημαντικότερα πρόσωπα του 2020 η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Το 2020 ήταν μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πανδημία και οι τραγικές της συνέπειες μετέβαλαν ριζικά τις ζωές όλων, αναδεικνύοντας εκείνα που πραγματικά έχουν αξία: την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Τις μοναδικές εκείνες αξίες που μπορούν να κρατήσουν όρθια την κοινωνία μας σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα.

Μέσα στο βαθύ αυτό σκοτάδι, τα πρόσωπα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν τη χρονιά που έφυγε ήταν τα πρόσωπα που ενσαρκώνουν ακριβώς τις αξίες αυτές. Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα αυτά ήταν η ελληνίδα Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Το έργο της αναγνωρίστηκε διεθνώς από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που απένειμε στην κ. Βαρδινογιάννη την ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά, το «Βραβείο Nelson Mandela 2020».

Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα, καθώς οι υποψήφιοι για το βραβείο ήταν σπουδαίες διεθνείς προσωπικότητες, προτεινόμενες από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Με αφορμή τη σπουδαία αυτή διάκριση για τη χώρα μας και τιμώντας τη για τις εξαίρετες υπηρεσίες της προς την πατρίδα και τις πράξεις φιλανθρωπίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε στην κ. Βαρδινογιάννη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιίας. Μια διάκριση που δεν έχει δοθεί σε καμία άλλη Ελληνίδα μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στην κ. Βαρδινογιάννη την Προεδρία της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020». Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, υπό την προεδρία της κ. Βαρδινογιάννη υπήρξε μια σειρά από πρωτοβουλίες, που τίμησαν την εθνική επέτειο με τη σεμνότητα που πάντοτε διακρίνει την κ. Βαρδινογιάννη, ενώ σημαντικό μέρος των κονδυλίων του Ιδρύματός της, που είχαν προϋπολογιστεί για το Επετειακό Έτος, δόθηκαν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την πανδημία.

Για όλους αυτούς τους λόγους η εφημερίδα μας θεωρεί πως ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2020.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ