Ώρα συστράτευσης κατά του κορονοϊού

Ώρα συστράτευσης κατά του κορονοϊού

Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο Έλληνα

-Την ώρα που χάνονται ζωές και καταστρέφονται περιουσίες, κανείς δεν μπορεί να σιωπά

Δεν πρέπει να χαθεί πλέον ούτε ένα λεπτό, ούτε καν ένα δευτερόλεπτο. Γιατί ακόμη και ένα δευτερόλεπτο μπορεί να είναι κρίσιμο για έναν συνάνθρωπό μας που δίνει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όταν, μάλιστα, ο καθημερινός «λογαριασμός» των απωλειών ανεβαίνει, ενώ κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται και τα κρούσματα, με πολλές οικογένειες να χάνουν τον άνθρωπό τους, το στήριγμά τους.

Τώρα, όμως, έχει αρχίσει να φεγγίζει στον ορίζοντα η ελπίδα για τον «αφοπλισμό» του κορονοϊού με τη δύναμη του εμβολίου.

Και έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες εκείνων που παλεύουν από το κρεβάτι της ΜΕΘ για να γυρίσουν στο σπίτι τους, στην αγκαλιά των δικών τους, που τους περιμένουν με αγωνία και δάκρυα.

Είναι η ώρα για τη συστράτευση ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων που έχουν στείλει με την ψήφο τους στη Βουλή οι πολίτες για να είναι η δική τους φωνή. Και ήδη έχουν προσφερθεί δημόσια να είναι στην πρώτη γραμμή, όπου υπάρχει ανάγκη, να βάλουν πλάτη για να λυθεί το κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει την κάθε στιγμή και να βάλει σε κίνδυνο ζωές.

Είναι η ώρα της ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ των κομμάτων που στις τελευταίες εκλογές πήραν το εισιτήριο για τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Δυστυχώς, όμως, μέχρι και σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν… σάλπισε το προσκλητήριο προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ίσως γιατί συνεχίζει να θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Η στυγνή πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύδει. Ο αριθμός των θανάτων δεν υποχωρεί ούτε και των κρουσμάτων.

Ο απολογισμός δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, κύριε πρωθυπουργέ, με κίνδυνο να χαθούν κι άλλοι συνάνθρωποί μας. Να ορφανέψουν οικογένειες…
Εξήγηση για αυτήν τη μόνιμη άρνηση, όσο κι αν αναζητηθεί, δεν μπορεί να βρεθεί. Δεν μπορείς να αρνείσαι και την παραμικρή βοήθεια που μπορεί να παρατείνει τη ζωή των συνανθρώπων σου…

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε ότι έθεσε το θέμα της άμεσης σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία της, καταθέτοντας και προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απόλυτη η σιωπή από το Μέγαρο Μαξίμου. Και οι ευθύνες για τον κορονοϊό, που συνεχίζει να κλέβει ζωές και να κρατάει όλη τη χώρα δέσμιά του, είναι ολάκερες του πρωθυπουργού… Δεν μπορεί αυτός που έχει τα κλειδιά της χώρας να αρνείται την οποιαδήποτε βοήθεια που θα εμπόδιζε τη δράση του ιού.

Ίσως είναι η ώρα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου: Να συγκαλέσει η ίδια το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Η πατρίδα είναι σε πόλεμο… Χρειάζονται όλες οι δυνάμεις. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν μπορεί να λείπει κανείς από το προσκλητήριο του λαού… Να είναι απούσα η ηγεσία της χώρας.

ΥΓ.: Η δράση του κορονοϊού είχε προκαλέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 5.146 νεκρούς και 142.777 κρούσματα. Τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 308 θάνατοι και 3.930 κρούσματα. Από τις 4 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου οι θάνατοι ήταν 189 και τα κρούσματα 2.681.
Μπροστά σε αυτήν την πανωλεθρία, με τον θρήνο να είναι ασταμάτητος, δεν μπορεί κανείς να σιωπά…

 

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα  για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19

Aπό τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση  του σχεδίου “Ελευθερία” με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου. Επίσης, μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ