Προετοιμάζεται για τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας: Στόχος, η αναγέννηση της πατρίδας

Προετοιμάζεται για τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας: Στόχος, η αναγέννηση της πατρίδας

Πόλεμο σε όλα τα μέτωπα το νέο έτος προαναγγέλλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτιμούν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη και η φθορά από τούδε και στο εξής θα είναι σταθερή και κλιμακούμενη. Θεωρούν δε ότι προϊόντος του χρόνου το πολιτικό (κοινωνικό) πλαίσιο θα είναι ολοένα και πιο ασφυκτικό για τον Κυρ. Μητσοτάκη, σε τέτοιο βαθμό που από ένα σημείο και μετά οι πρόωρες εκλογές (εντός του 2021) θα καταστούν μοναδική του διέξοδος.

Υπό αυτό το πρίσμα θα είναι οι πρωτοβουλίες της Κουμουνδούρου τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου το κόμμα να είναι όσο γίνεται πιο γρήγορα έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες μιας σκληρής, όπως προδιαγράφεται, εκλογικής αναμέτρησης.

Οι διαδικασίες για τη σύ­νταξη του νέου (κυβερνητικού) προγράμματος, το οποίο έχει αναλάβει μια ομάδα με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Γ. Σταθάκη, θα επιταχυνθούν. Παράλληλα θα περιμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την οργανωτική ανασυγκρότηση, που έχει «παγώσει» από το περασμένο έτος λόγω της πανδημίας. Είναι άγνωστο πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή συνεδρίου ή θα ακολουθηθούν άλλου είδους διαδικασίες.

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες (μήνες) έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στο καθιερωμένο μήνυμά του για το νέο έτος, κάνοντας λόγο για «τη νέα αναγέννηση της πατρίδας μας».

Από αυτό προκύπτει σαφώς ότι η πανδημία και οι συνέπειες που έχει επιφέρει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο καθώς και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βρίσκονται σε μόνιμη στόχευση, ενώ σκληρή, όσο δεν παίρνει, θα είναι η κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Έμφαση ωστόσο θα δοθεί και στα ζητήματα της εργασίας, της δημόσιας υγείας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας, καθώς επίσης και σ’ αυτά που άπτονται κοινωνικών ζητημάτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου προεξοφλούν ότι όσο μεγεθύνονται τα προβλήματα, τόσο η πολιτική της κυβέρνησης θα γίνεται πιο αυταρχική, πιο αδιαφανής και θα εξυπηρετεί οικονομικά και άλλα συμφέροντα, παρά τα συμφέροντα των πολιτών. Θεωρούν μάλιστα ότι τους επόμενους μήνες οι πολιτικές μάχες, εκτός από την υγεία, την οικονομία, τα εθνικά θέματα, θα δοθούν και στα πεδία της Δικαιοσύνης, της Παιδείας κ.ά. Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα υπάρχει αναμονή για τις πρώτες δημοσκοπήσεις του 2021, καθώς –όπως τονίζουν– όσο και να θέλουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση οι επικεφαλής των εταιρειών, το κακό κλίμα για την κυβέρνηση θα αποτυπωθεί με σαφήνεια στα συμπεράσματα των ερευνών.

Το ζητούμενο πάντως είναι να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επωφελείται από τη φθορά της κυβέρνησης, διότι κάτι τέτοιο θα βάλει την πολιτική συζήτηση σε άλλο πλαίσιο. Επιπρόσθετα, θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ