Λευκό κίουι: Θλίψη προκάλεσε ο θανατός του στη Νέα Ζηλανδία

Λευκό κίουι: Θλίψη προκάλεσε ο θανατός του στη Νέα Ζηλανδία

Ο θάνατος ενός εξαιρετικά σπάνιου και ιδιαίτερα αγαπητού λευκού κίουι προκάλεσε θλίψη μέσα στις γιορτές σε πολλούς κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας

Το κίουι είναι ένα είδος πουλιού που δεν μπορεί να πετάξει και απαντάται μόνο στη Νέα Ζηλανδία, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ένα από τα αρχαιότερα πτηνά στον κόσμο και αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Το κίουι Μανουκούρα γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας τον Μάιο του 2011 και έφερε ένα σπάνιο γενετικό γνώρισμα, που χάριζε και το λευκό χρώμα στο τρίχωμά του.

Η Μανουκούρα έγινε το σύμβολο του κέντρου άγριας ζωής Pukaha αλλά και μιας μεγάλης εκστρατείας για τη διάσωση των κίουι, ενώ στη Νέα Ζηλανδία η μορφή της κυριαρχεί σε λούτρινα παιχνίδια, παιδικά βιβλία με ζωγραφιές, αναμνηστικά άλμπουμ κ.λπ. Το πτηνό, όπως αναφέρει ο «Guardian», είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Wildbase του Πανεπιστημίου Μάσεϊ στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς παρατηρήθηκε πως έχανε βάρος.

Οι κτηνίατροι εντόπισαν ένα μη γονιμοποιημένο αβγό που αδυνατούσε να το γεννήσει. Αν και η εγχείρηση για την αφαίρεσή του ήταν επιτυχής, η υγεία του πτηνού συνέχισε να επιδεινώνεται τις επόμενες εβδομάδες.

Η Μανουκούρα πέθανε τελικά την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από κέντρο άγριας ζωής Pukaha.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sigmalive.com


Σχολιάστε εδώ