Τα εμβόλια άναψαν φωτιές σε κυβέρνηση και ΝΔ

Τα εμβόλια άναψαν φωτιές σε κυβέρνηση και ΝΔ

-Όλοι ήθελαν να εμβολιαστούν για να βγάλουν φωτογραφία!

Ατυχείς (λανθασμένοι) χειρισμοί, έλλειψη συντονισμού και ανεπίτρεπτες (απαράδεκτες) προσωπικές συμπεριφορές μετέτρεψαν την υπόθεση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε φιάσκο… μακράς διαρκείας για την κυβέρνηση. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εξέθεσαν πρόσωπα και καταστάσεις και προκάλεσαν –δικαίως– τη δυσφορία (οργή) της κοινωνίας.

Στη διάψευση των ανεξήγητα αυξημένων προσδοκιών που τα κυβερνητικά στελέχη είχαν δημιουργήσει όσον αφορά τη ροή των εμβολίων που θα έφθαναν στη χώρα μας ήρθε να προστεθεί το κακόγουστο σκηνικό που στήθηκε με την πασαρέλα κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων, που συνωστίζονταν στους προθαλάμους των δημόσιων νοσοκομείων με… έπαθλο το εμβόλιο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σόου για τους ακολούθους τους στα social media η προσπάθεια της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, που θέλησαν να υπογραμμίσουν τον συμβολισμό του πράγματος. Κι αν δεν είχε μεσολαβήσει η παρέμβαση –με καθυστέρηση, είναι η αλήθεια– του πρωθυπουργού, το happening θα έγραφε πολλές συνέχειες. Την ίδια στιγμή, στις τάξεις της κυβέρνησης υπήρχε αναστάτωση και δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τα φαινόμενα και τις συμπεριφορές προσώπων.

Η υπόθεση άρχισε να εκτροχιάζεται αμέσως μετά τον εμβολιασμό της Κ. Σακελλαροπούλου και του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι και σύζυγοι υπουργών, διοικητικοί υπάλληλοι υπουργείων, κρατικών υπηρεσιών κ.ο.κ. έτρεξαν να εμβολιαστούν, εκτός προγράμματος σε πολλές περιπτώσεις και παρακάμπτοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Με συνέπεια να σημειωθούν διάφορα, κακής ποιότητας επεισόδια, όπως, π.χ., να παραγκωνίζονται υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές) και να παίρνουν τη σειρά τους διάφοροι αξιωματούχοι.

Οι σχετικές καταγγελίες για το «Σωτηρία» και το Νοσοκομείο Βόλου ήταν κι επίσημες κι επώνυμες. Η έλλειψη συντονισμού που καιρό τώρα υπάρχει στην κυβέρνηση έκανε το θαύμα της και στην προκειμένη περίπτωση. Τετάρτη πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αιτιολόγησε τη συρροή αξιωματούχων στα νοσοκομεία για το εμβόλιο. Λίγες μόνο ώρες αργότερα η αναπληρώτριά του Αρ. Πελώνη μετέφερε την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να… τελειώσει το πάρτι! Το κακό για την κυβέρνηση είχε γίνει ωστόσο και το πολιτικό κόστος ήταν σοβαρό.

Γκρίνιες για Μητσοτάκη
Γκρίνιες, έστω και σε χαμηλότερο βαθμό, καταγράφονται ακόμη και για την απόφαση του πρωθυπουργού να εμβολιασθεί μεταξύ των πρώτων, υποκινώντας ενδεχομένως και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον ακολουθήσει.

Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν ότι με την κίνησή του αυτή θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες, ειδικότερα σε όσους έχουν επιφυλάξεις ή και ανησυχίες για το εμβόλιο, την αποτελεσματικότητα αλλά και τις πιθανές παρενέργειές του. Όσοι ασκούν κριτική στην επιλογή αυτή του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση άλλων ευρωπαίων ηγετών, όπως, π.χ., η Άνγκ. Μέρκελ, που δήλωσε ότι θα περιμένει να έρθει η σειρά της για να κάνει το εμβόλιο. Ανάλογη ήταν στάση του γάλλου Προέδρου Εμ. Μακρόν, της πρωθυπουργού της Δανίας κ.ά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: capital.gr


Σχολιάστε εδώ