Μάκης Κουρής: Ζηλεύεις τη Βρετανία – Πήρε ό,τι ζητούσε, και με πολλά δώρα από πάνω

Μάκης Κουρής: Ζηλεύεις τη Βρετανία – Πήρε ό,τι ζητούσε, και με πολλά δώρα από πάνω

-Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ψήφισαν την έξοδο από την ΕΕ και εδώ οι δικοί μας δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή για τα ελληνοτουρκικά, ούτε καν για ένα δρομάκι!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ποδαρικό μάς έκανε την Παρασκευή ο Αϊ-Βασίλης… Στο σακούλι του είχε το 2021… Γενέθλια έχει η Ελλάδα μας. Κλείνει 200 χρόνια ελεύθερης ζωής. Με καλές μέρες αλλά και με πολέμους. Και με τον τούρκο γείτονα να απειλεί. Μείναμε, όμως, όρθιοι. Με τον Έλληνα να έχει βελτιώσει τη ζωή του, αφήνοντας πίσω του το χθες, με τη σκέψη να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη, που έφεραν διχασμό και αλληλοσπαραγμό. Από τον οποίο χάσαμε χρόνια… Χρόνια που ήταν πολύτιμα και θα έφερναν καλύτερες μέρες για τους πολίτες, αλλά θα οδηγούσαν και στην ισχυροποίηση της κυριαρχίας της πατρίδας μας. Και εδώ ευθύνη μεγάλη έχουν πολλοί από τους πολιτικούς μας και πρωτίστως εκείνοι που είχαν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας, και έβαλαν την παραμονή τους στην εξουσία πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και του Ελληνισμού.

Κάποιοι, με το δίκιο τους, θα πουν: «Χαλάς το κλίμα, χρονιάρες μέρες…».

Το έχει ήδη «μαυρίσει», όμως, ο ξαφνικός επισκέπτης μας, ο κορονοϊός, που έχει κλέψει ζωές και έχει βυθίσει κάθε σπίτι, σπέρνοντας τον πανικό σε όλη τη χώρα, με τον κάθε πολίτη της να αγωνιά αν θα είναι παρών και αύριο στο προσκλητήριο…

Ευτυχώς, σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε όλοι απέναντι. Ο εχθρός / ιός, όμως, έχει αποδείξει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος… Συνεχίζει να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές…

Από αυτήν τη μάχη δεν λείπει κανείς…

Δυστυχώς, όμως, σε όλα τα άλλα μέτωπα πέρα βρέχει… Κάθε κομματική «παρεούλα» έχει τον χαβά της. «Ναι» λέει το ένα κόμμα, «όχι» το άλλο. Άλλη… πλάκα βάζει στο γραμμόφωνο η κυβέρνηση, άλλη η αντιπολίτευση. Λες και ανήκουν σε διαφορετικές χώρες.

Την απάντηση για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι χώρες την έδωσε την εβδομάδα που πέρασε η Αγγλία. Στη μάχη για το Brexit, οι Βρετανοί ψήφισαν στο δημοψήφισμα (23/6/2016) υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο τότε πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί ήταν κατά της εξόδου. Τον αντικατέστησε η Τερέζα Μέι, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Και ο σημερινός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έβαλε την τελική υπογραφή για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα με πάρα πολλά κέρδη.

Αυτό που ζηλεύει κανείς, όμως, είναι το ότι την απόφαση της εξόδου την ψήφισε και η αγγλική αντιπολίτευση, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Οι Άγγλοι διατήρησαν όλα τα προνόμια του μέλους της ΕΕ χωρίς να επιβαρύνονται από υποχρεώσεις, πετυχαίνοντας 100% αδασμολόγητες συναλλαγές με την ΕΕ σε αγαθά και υπηρεσίες. Η Αγγλία μοιάζει νικήτρια και η ΕΕ αποδυναμωμένη.

Η συμφωνία ήταν τόσο καταλυτικά υπέρ των αγγλικών συμφερόντων, που αναγκάσθηκε να την ψηφίσει και η αγγλική αντιπολίτευση. Είναι μια στροφή 180 μοιρών.

Αυτό ζηλεύεις…

Το ότι η αγγλική αντιπολίτευση, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχε καταψηφίσει τις συμφωνίες αποχώρησης από την ΕΕ, σήμερα ψηφίζει τη συμφωνία, δείχνοντας πως δεν μπορεί να παραβλέψει το ότι βγαίνει πέρα για πέρα κερδισμένη η Βρετανία.

Εμείς εδώ πότε θα δούμε αυτό το θαύμα;

Ούτε στο κρίσιμο μέτωπο των ελληνοτουρκικών δεν υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή απέναντι στις καθημερινές απειλές και στους ωμούς εκβιασμούς του Ερντογάν για το Αιγαίο αλλά και για την Κύπρο, όπου μιλάει για δύο κράτη. Δεν τολμάμε καν να τα ψάλουμε στο κονκλάβιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η κυρά Μέρκελ λέει ωμά «όχι» στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, βάζοντας πλάτη στον Σουλτάνο, και οι Βρυξέλλες αρνούνται να προστατεύσουν τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης των 27 πλέον, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

Αλλά τι ζητάμε…

Εδώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για το πώς θα γίνει ένα δρομάκι…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ