Πήρε παράταση ζωής η πρώτη κατοικία

Πήρε παράταση ζωής η πρώτη κατοικία

Δεν πέρασε ο ωμός εκβιασμός των «θεσμών»

-Και το πρόγραμμα «Γέφυρα», που επιδοτεί τη μηνιαία δόση του δανείου από 90% έως 70% για 9 μήνες

Το… νταηλίκι των περιβόητων «θεσμών», κοινώς των αφεντικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν πέρασε μετά την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη του «ΠΑΡΟΝ» με τίτλο «Κοινοί εκβιαστές οι “θεσμοί”». Αναγκά­στηκαν να αποσύρουν το τελεσίγραφό τους.

Απαιτούσαν να ισχύσει εδώ και τώρα ο νέος πτωχευτικός νόμος, που βάζει θηλιά στους δανειολήπτες, ακόμη και στους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, για την οποία ισχύει ειδικό καθεστώς.

Προ της θύελλας που θα ξεσπούσε από τη στιγμή που οι τράπεζες θα άρχιζαν τους πλειστηριασμούς με τη… συνδρομή των αντιλαϊκών διατάξεων του νέου πτωχευτικού νόμου, που θα… πτώχευε τους πά­ντες, η κυβέρνηση έβαλε φρένο. Ανέστειλε με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών την ισχύ του πτωχευτικού νόμου (κώδικα) για 6 μήνες και έτσι γλίτωσε η πρώτη κατοικία, πήρε παράταση ζωής, και δεν πέρασαν τα σχέδια των δανειστών για εξώσεις και κατασχέσεις.

Κάτι που σημαίνει ότι παίρνει τρίμηνη παράταση, μέχρι τις 31 Μαρτίου, το πρόγραμμα «Γέφυρα», που προβλέπει και κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης για εννέα μήνες, σε ποσοστό 90% τους τρεις πρώτους μήνες, 80% τους επόμενους τρεις και 70% τους τρεις τελευταίους.

Ήδη οι πρώτοι 42.449 που πληρούν τις προϋποθέσεις έχουν πάρει 9,9 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου, θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2021. Μέχρι τότε, έχει ο Θεός…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ