Πασκάλ Ντόναχιου: Πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν έχουν σήμερα δουλειά!

Πασκάλ Ντόναχιου: Πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν έχουν σήμερα δουλειά!

– Ανησυχούν για το μέλλον και την υγεία τους

«Κοιτάζοντας αναδρομικά το 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον πιο δυνατή. Πήραμε γενναίες αποφάσεις σε τομείς που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καν ένα χρόνο πριν.
Πιστεύω ότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρχε πριν από αυτή την κρίση, θα ξεκινούσαμε τώρα την αργή διαδικασία δημιουργίας της. Η πιο αποτελεσματική και ισχυρή δράση είναι η κοινή δράση. Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα του σκοπού που στηρίζεται στην αλληλεγγύη. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ναι, οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις είναι έντονες και δύσκολες. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί οι αποφάσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές. Ξέρω όμως ότι σήμερα υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίοι που δεν έχουν δουλειά και ανησυχούν για το μέλλον και την υγεία τους. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε και λόγος για αυτοεπαίνους.
Πρέπει, ωστόσο, να αναγνωρίσουμε το μέγεθος της ανταπόκρισης και να τονίσουμε ότι θα χρειαστούν ο ίδιος συντονισμός και η ίδια αποφασιστικότητα για τον επόμενο χρόνο. Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια μαζί. Έτσι, για να κλείσω όπως άρχισα, μπορώ τώρα να φανταστώ ότι το 2021 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά».

Πασκάλ Ντόναχιου
Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας και Πρόεδρος του Eurogroup

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ