Ο Αϊ-Βασίλης φέρνει λουκέτα και απολύσεις

Ο Αϊ-Βασίλης φέρνει λουκέτα και απολύσεις

Δεν ξέρουμε αν φέτος θα έχει στο σακούλι του παιχνίδια για τα παιδιά ο Αϊ-Βασίλης. Σίγουρα, όμως, θα έχει λουκέτα, και μάλιστα πάρα πολλά, αλλά και απολύσεις, αν κρίνουμε από τα μαύρα σύννεφα που ήδη μαζεύονται στον ορίζοντα…

Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), σε δείγμα 1.002 επιχειρήσεων του ΕΕΑ:

Το 23% θεωρεί πιθανό ή πολύ πιθανό να βάλει λουκέτο, στον δε κλάδο της εστίασης οι μισές επιχειρήσεις (49,5%) δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις. Το αντίστοιχο ποσοστό στο εμπόριο, τον μεγαλύτερο εργοδότη, είναι 22,7%.

Στην ερώτηση «Πόσο πιθανό θεωρείτε να κλείσετε την επιχείρησή σας;» το 45% λέει καθόλου και το 31% λίγο, αλλά το 23% το θεωρεί πιθανό. Συγκεκριμένα, το 17% λέει αρκετά και το 6% πολύ!

Στην ερώτηση «Πόσο πιστεύετε ότι θα κρατήσει η οικονομική κρίση λόγω κορονοϊού;» το 34% απαντά έναν χρόνο, το 27% δύο χρόνια, το 25% πάνω από δύο χρόνια και το 11% είναι αισιόδοξο και πιστεύει ότι θα κρατήσει μόλις 6 μήνες.

Ο τουρισμός δεν μπορεί να προσφέρει «σανίδα σωτηρίας»
Απαισιόδοξος, πάντως, είναι ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) και της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων): «Μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης ενδέχεται να μην ανοίξει ποτέ, να κλείσει δηλαδή οριστικά»!

Και τονίζει: «Ο κλάδος θεωρεί χαμένη χρονιά και το 2021, καθώς σε αντίθεση με τη χρηματοοικονομική κρίση δεν μπορεί αυτήν τη φορά να προσφέρει “σανίδα σωτηρίας” ο τουρισμός».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: documentonews.gr


Σχολιάστε εδώ