Να τραβήξουν το χαλινάρι στον Στόλτενμπεργκ

Να τραβήξουν το χαλινάρι στον Στόλτενμπεργκ

Έχει έρθει η στιγμή που η Αθήνα θα πρέπει να ασχοληθεί στα σοβαρά με τη στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Είναι προφανές ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ θα πρέπει να κρατά ίσες αποστάσεις, καθώς προΐσταται σε μια Συμμαχία στην οποία και η Ελλάδα και η Τουρκία συμμετέχουν ως μέλη με δικαίωμα βέτο.

Όμως ο κ. Στόλτενμπεργκ σε όλες τις δηλώσεις και όλες τις πρωτοβουλίες του τελικά εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Και στην περίπτωσή του ήταν εντελώς λάθος που δέχθηκε Αθήνα –και η ευθύνη ανήκε μάλλον στο Μέγαρο Μαξίμου– τη δημιουργία μηχανισμού εκτόνωσης της έ­ντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ήταν εκ των προτέρων γνωστό πού θα κατέληγε αυτή η συζήτηση.

Η εκτόνωση της έντασης θα γίνει μόνο αν η Τουρκία διακόψει τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και σταματήσει να λειτουργεί πλέον πειρατικά ακόμη και εναντίον κράτους-μέλους της Συμμαχίας στην οποία και η ίδια συμμετέχει. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν μηχανισμό του κ. Στόλτενμπεργκ που απλώς θα φροντίζει να συνεχίζονται όλες οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, χωρίς τον κίνδυνο να… γρατσουνιστεί κάποιο τουρκικό πλοίο…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ