Νίκη στη Μόσχα με σούπερ εμφάνιση ο Ολυμπιακός

Νίκη στη Μόσχα με σούπερ εμφάνιση ο Ολυμπιακός

Ο εντυπωσιακός επιθετικά Ολυμπιακός επανέκαμψε δριμύτερος στην Ευρωλίγκα, διακόπτοντας εμφατικά το αρνητικό σερί των τριών ηττών, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Με επιθετική πολυφωνία και παίζοντας χορταστικό μπάσκετ, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές με 105-88 από τη Μόσχα απέναντι στη Χίμκι και ολοκλήρωσαν τη χρονιά και τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με θετικό τρόπο, σημειώνοντας την όγδοη επιτυχία τους σε 16 αγώνες.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μέτρησε 16 εύστοχα τρίποντα σε 29 προσπάθειες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της στη διοργάνωση (από το 2000 κι ένθεν), που είχε σημειωθεί στις 27 Οκτωβρίου 2016 στη Βιτόρια και στη νίκη (95-90) επί της Μπασκόνια, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μετρήσει 16/30 προσπάθειες πίσω από τα 6,75 μέτρα.

Ταυτόχρονα, οι 105 πόντοι συνιστούν την πέμπτη καλύτερη επίδοση της επίθεσής του στα χρονικά της Ευρωλίγκας, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε ή και ξεπέρασε τους 100 πόντους σε παιχνίδι χωρίς παράταση για πρώτη φορά ύστερα από μια επταετία και συγκεκριμένα από τις 5/12/2013, στο νικηφόρο 105-103 επί της Μπάγερν στο Μόναχο..

Αγωνιστικά, ύστερα από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο (26-23 στο 10΄, 51-50 στο 20΄), οι φιλοξενούμενοι είδαν το… σενάριο των προηγούμενων αγώνων τους να επαναλαμβάνεται και κατάλαβαν πως εν αρχή του παντός η άμυνα.

Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είμαστε κοντά στο τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και στο διάστημα αυτό είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι να δώσουμε κόντρα στην Βιλερμπάν εκτός έδρας.

Οπότε για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να κλείσουμε τη χρονιά με μια εκτός έδρας νίκη επί της Κίμκι. Όλοι ξέρουν πόσο σεβασμό τρέφω για αυτή την ομάδα, όπως και για όλο τον οργανισμό, τους φιλάθλους και τους παίκτες. Συγχαρητήρια  στους παίκτες μου, ήταν μια καλή νίκη. Όσον αφορά στο κλειδί της νίκης, θεωρώ πως ήταν η αμυντική μας προσπάθεια στην 3η περίοδο, καθώς και η άμυνα του Τζένκινς για 23-24 λεπτά πάνω στον Σβεντ.

Γιατί όσο ο Τζένκινς δεν βρισκόταν στο παρκέ ο  Σβεντ έδειξε το καταπληκτικό του ταλέντο. Ο Τζένκινς ήταν το κλειδί, όμως, ήταν μια ομαδική προσπάθεια και θέλω δώσω τα εύσημα σε όλους».


Σχολιάστε εδώ