Δημ. Λουκάς στο “Π”: Δέσμη μέτρων στήριξης στη Λαυρεωτική

Δημ. Λουκάς στο “Π”: Δέσμη μέτρων στήριξης στη Λαυρεωτική


Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ 
Δημάρχου Λαυρεωτικής


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πολλούς δυστοπική, ακριβώς λόγω των μεγάλων και πολύμορφων συνεπειών της πανδημίας. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή της Λαυρεωτικής, παραμένουμε αισιόδοξοι, πλην όμως αναγνωρίζουμε τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το εμπόριο και τον κλάδο της σίτισης, καθώς και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Είναι βέβαιο ότι η αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης ανήκει κατά κύριο λόγο στην κε­ντρική διοίκηση, η οποία θα πρέπει με ουσιαστικά μέτρα στήριξης να κρατήσει ζωντανή τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Στο μέτρο όμως των παρεμβάσεων που μπορεί να υλοποιήσει μια Δημοτική Αρχή, προχωράμε σε μια δέσμη μέτρων προκειμένου να στηρίξουμε από την πλευρά μας τους επαγγελματίες του δήμου μας και όλους αυτούς που η μνημονιακή κρίση τούς παραδίδει ανήμπορους στη νέα υγειονομική κρίση.

Δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της σίτισης:

• Απαλλαγή από ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
• Απαλλαγή του τέλους 0,5% στα ΚΥΕ που διέκοψαν τη λειτουργία τους.
• Απαλλαγή του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και δεν έκαναν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.
• Ευρεία ηλεκτρονική κα­μπάνια για τη στήριξη της τοπικής μας αγοράς.
• Πρόγραμμα τουριστικής προβολής, ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες να ανακτηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έδαφος από αυτό που χάθηκε.
• Εκπτωτική κάρτα δημότη και κάρτα επισκέπτη για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δέσμη μέτρων για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες:
• Πλήρης απαλλαγή για τους δικαιούχους στεγαστικής συνδρομής (ενοικίου) από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας για ανασφάλιστα ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65 ετών), μοναχικά ή ζεύγη που στερούνται ιδιόκτητης στέγης, έχουν κοινωνική αδυναμία και είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς και άτομα που είναι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, δεν έχουν εισόδημα από μισθωτή ή επιχειρηματική δραστηριότητα και στερούνται ιδιόκτητης στέγης (χωρίς ακίνητη περιουσία πρώτη ή δευτερεύουσα).
• Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για πολύτεκνους με τέσσερα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ και για κάθε επιπλέον παιδί 3.000 ευρώ, για άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση, (εγγεγραμμένα στην ίδια οικογενειακή μερίδα) σε ποσοστό 80% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ, για δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε εμπράκτως να στηρίξουμε τους δημότες μας και να διαφυλάξουμε την κοινωνική μας συνοχή.

Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα έργα υποδομής αλλά και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη δημιουργούν ένα γόνιμο έδαφος ώστε στο τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την ταυτότητα ενός εύρωστου και αναπτυξιακού δήμου, με τους επαγγελματίες του δήμου μας προστατευμένους και τους αδύναμους συμπολίτες μας στηριζόμενους από ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ