Bασανισμένε λαέ… Τα λεφτά σου τα έκανε ακριβά φορέματα!

Bασανισμένε λαέ… Τα λεφτά σου τα έκανε ακριβά φορέματα!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


♦♦♦ Κι εσύ, λαέ βασανισμένε… Τα λεφτά σου τα έκανε ακριβά φορέματα η Zamira Hajiyeva, σύζυγος ενός πρώην επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν, έγκλειστου σήμερα. Η κυρία δαπάνησε πάνω από 21 εκατ. δολάρια σε αγορές από το πολυτελές κατάστημα «Harrods» μέσα σε μία δεκαετία. Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει… Θα πρέπει να αποκαλύψει την προέλευση των εισοδημάτων της. Τη βλέπω να κάνει παρέα στον άνδρα της…

♦♦♦ «Μετά τα πολιτικώς καταστροφικά πρώτα δύο χρόνια του, ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον συνεργάστηκε με ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο για να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό. Αυτό είναι ένα μοντέλο που ο Μπάιντεν πρέπει να εξετάσει ώστε να μιμηθεί, για το καλό της χώρας, και τη δική του κληρονομιά που θέλει να αφήσει», γράφει σε άρθρο του ο Μάικλ Μποσκίν, καθηγητής στο Stanford University, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ομάδας οικονομικών συμβούλων του Προέδρου Τζορτζ Μπους.

♦♦♦ Σε 820 υπηρεσίες του Δημοσίου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από το «έξυπνο» κινητό τους ή το tablet τους οι πολίτες όλης της χώρας. Και αυτό οφείλεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που βάζει σε λειτουργία την εφαρμογή (application) του gov.gr για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ