Ηλεκτροσόκ με Μανόλο…

Ηλεκτροσόκ με Μανόλο…

– Τέταρτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ ο Χιμένεθ, νέος τεχνικός διευθυντής ο Κονέ

Ένα γερό ηλεκτροσόκ χρειάζεται στην παρούσα φάση η ΑΕΚ και ελπίζει τούτο να προκύψει με τις γενικότερες αλλαγές που αποφάσισε στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Καταρχάς, για τέταρτη συνολικά φορά στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» αναλαμβάνει τις τύχες τους ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, για να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, ο 56χρονος Ισπανός θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων για την προπόνηση της ομάδας. Αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Ένωσης τη μεθεπόμενη Κυριακή (3/1, 19:30), καθοδηγώντας την ομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο και αήττητο, Ολυμπιακό.

Ας δούμε όμως τι είχε συμβεί… Ο Μάσιμο Καρέρα, παρά τη διάθεσή του, απέτυχε, το πρόσφατο παιχνίδι με τον Βόλο παγίωσε το σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα και πλέον ήταν σαφές πως χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέτασε και άλλες περιπτώσεις προπονητών, πριν καταλήξει στην πιο δοκιμασμένη και ίσως την πιο εύκολα διαχειρίσιμη.

Στο πλευρό του Ισπανού προπονητή ο Σεβιγιάνος με τον Χεσούς Καλντερόν, που είχε δουλέψει στην «Ένωση» και κατά τις δύο πρώτες θητείες του και τον γυμναστή Σέμπα Μπασκόν, μέλος του επιτελείου του τη σεζόν του πρωταθλήματος. Πρώτη φορά ο 57χρονος προπονητής εργάστηκε στην ΑΕΚ τον Οκτώβριο του 2010, για έναν χρόνο, κατακτώντας μαζί της το Κύπελλο Ελλάδος.

Επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2017, παραμένοντας για μιάμιση σεζόν, οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια, ενώ η τρίτη θητεία του καταγράφεται από τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν. Στα Σπάτα θα βρει ξανά ποδοσφαιριστές που γνωρίζει άριστα, όπως τον Παναγιώτη Τσιντώτα, τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, τον Μιχάλη Μπακάκη, τον Αντρέ Σιμόες, τον Κώστα Γαλανόπουλο, τον Πέτρο Μάνταλο και τον Μάρκο Λιβάγια, με τους οποίους πήρε το πρωτάθλημα, αλλά και τον Νέναντ Κρίστιτσιτς. Η διάρκεια της συνεργασίας του Ισπανού με την «Ένωση» θα είναι για ενάμιση χρόνο, με την προοπτική λύσης της το καλοκαίρι, αν κάποια από τις δύο πλευρές το ζητήσει, έναντι αποζημίωσης.

Παρελθόν, όμως, αποτελεί και ο Ίλια Ίβιτς, στον οποίο προτάθηκε η θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, την οποία αρνήθηκε. Το πόστο του αναλαμβάνει ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Παναγιώτης Κονέ, με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ