Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Ο εμβολιασμός είναι έκφραση ανθρωπιάς στον συνάνθρωπο» (video)

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Ο εμβολιασμός είναι έκφραση ανθρωπιάς στον συνάνθρωπο» (video)

Παραμονή Χριστουγέννων και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έστειλε τις δικές του ευχές στον κόσμο μέσα από την εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ. Ο σεβασμιότατος μίλησε για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε από τότε που εμφανίστηκε η Covid-19 στις ζωές μας, τονίζοντας πως οι θυσίες που καλούμαστε να κάνουμε «έχουν την αξία τους γιατί συμβάλλουν ώστε να διατηρηθεί η ζωή μέσα στους ανθρώπους και να μην επικρατήσει ο θάνατος και το χάος».

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό, τονίζοντας πως κανένας δεν πρέπει να τον απορρίψει και ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας. Το ποιος θα εμβολιαστεί και πώς θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία είναι αρμοδιότητα των γιατρών, επισήμανε μεταξύ άλλων. «Ο εμβολιασμός ως κίνηση και ως διάθεση είναι μια κίνηση ανθρωπιάς και ήθους απέναντι στον συνάνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο σεβασμιότατος.

Φέτος, ανέφερε ο σεβασμιότατος όλα θα είναι διαφορετικά ακόμη και τα Χριστούγεννα. Οι λειτουργίες ανήμερα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια θα πραγματοποιηθούν κανονικά, αλλά με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Στους μεγάλους ναούς θα μπορούν να εισέλθουν μέχρι 50 άτομα, ενώ στους μικρότερους μέχρι 25 πάντοτε φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις.

 


Σχολιάστε εδώ