Έρευνα MRB: 63,8% απαισιόδοξοι οι Έλληνες – Τι πιστεύουν για οικονομία, Ελληνοτουρκικά και Μεταναστευτικό

Έρευνα MRB: 63,8% απαισιόδοξοι οι Έλληνες – Τι πιστεύουν για οικονομία, Ελληνοτουρκικά και Μεταναστευτικό

Η αισιοδοξία για το μέλλον δεν… τρέχει από τα μπατζάκια των Ελλήνων πλέον! Η πανδημία, που θα τραβήξει σε μάκρος, και οι συνέπειές της διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο ανησυχίας και απαισιοδοξίας και για τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Εκτιμάται ότι το κλίμα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς τα προβλήματα που προκαλούν την ανησυχία των πολιτών δεν θα εκλείψουν ως διά μαγείας, αντίθετα μπορεί και να ενταθούν.


-Χειρότερα τα πράγματα σε οικονομία, Ελληνοτουρκικά και Μεταναστευτικό


Ενδεικτικά είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εξαμηνιαία μέτρηση (έρευνα) της εταιρείας MRB, όπου το 63,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα στη χώρα θα πάνε προς το χειρότερο τους επόμενους μήνες. Το 25,7% ούτε καλά ούτε άσχημα, δηλαδή η κατάσταση θα είναι στάσιμη, και μόλις το 9,8% ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 9,8% μόνο το 1,6% πιστεύει ότι θα πάνε πολύ καλά.

Ανάλογο είναι το κλίμα που κατέγραψε η έρευνα της Pulse που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ. Όσον αφορά την οικονομία, το 49% θεωρεί ότι το 2021 τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, το 21% ότι η κατάσταση θα είναι στάσιμη (όπως το 2020) και μόνο το 22% πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Ως προς το Μεταναστευτικό, το 40% εκτιμά ότι τη νέα χρονιά τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, το 33% ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και μόλις το 18% ότι θα πάει προς το καλύτερο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, το 40% θεωρεί ότι τα πράγματα το 2021 θα πάνε χειρότερα, το 33% ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει και μόνο το 18%… αισιοδοξεί ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Από τις έρευνες προκύπτει σαφώς ότι η ανησυχία και η απαισιοδοξία των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τη σοβαρότητα των προβλημάτων που υπάρχουν αλλά και με τον τρόπο διαχείρισής τους εκ μέρους της κυβέρνησης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ