Εγνατία και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν… συγκινούν!

Εγνατία και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν… συγκινούν!

– Μπιρ παρά θέλουν να τα πάρουν όλα οι λεφτάδες

Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Όσο κι αν ψάξει κανείς στα κιτάπια των κυβερνήσεων και των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών (πρώην Δημοσίων Έργων), δεν θα βρει σε δημοπρασίες κατασκευής μεγάλων έργων ή πώλησης κρατικών υποδομών, όπως εν προκειμένω των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, να υποβάλλεται μία και… μιάμιση προσφορά.

Δεν είναι δυνατόν, κάποιο λάθος έχει γίνει, θα πουν πολλοί. Κι όμως, είναι γεγονός, πέρα για πέρα πραγματικότητα.

• Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού κατατέθηκε μία και μόνο προσφορά από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ / Egis Projects, η οποία είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ σε εφάπαξ τίμημα και δεσμευτικές επενδύσεις.

• Την ίδια τύχη είχε και ο διαγωνισμός για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η υψηλότερη προσφορά που κατατέθηκε ήταν πολύ χα-­
μηλότερη από το τίμημα που είχε τεθεί. Η τιμή που υπολόγιζε το Δημόσιο να προκύψει από τον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή ήταν κοντά στα 80 εκατ. ευρώ, η δε υψηλότερη προσφο­ρά, της Pyletech, συμφερόντων Θεόφιλου Πριόβολου, ήταν… ψίχουλα, μόλις 15 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτό το φιάσκο οι δύο διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι…

Από την άλλη, τζάμπα τα θέλουν όλα οι λεφτάδες…

ΥΓ.: Την ίδια ώρα, ο κρατικός ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) ανέλαβε τη λειτουργία και τη συντήρηση ενός νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ο οποίος κατασκευ­άζεται στο Κουβέιτ και με βάση τον σχεδιασμό θα λειτουργήσει το 2021.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Eurokinissi.gr


Σχολιάστε εδώ