Παζαρεύει ο Μητσοτάκης τα Ελληνοτουρκικά με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Παζαρεύει ο Μητσοτάκης τα Ελληνοτουρκικά με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον Αλ. Τσίπρα για «παζάρεμα» του Σκοπιανού με τις συντάξεις στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τον κατηγόρησαν ότι αποφάσισε να κάνει πίσω και να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών με αντάλλαγμα οι Ευρωπαίοι (οι Γερμανοί για την ακρίβεια) να μην επιμείνουν στη μνημονιακή απαίτησή τους για νέες περικοπές στις συντάξεις. Οι συντάξεις σώθηκαν, αλλά τα Σκόπια κατοχύρωσαν την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να βαδίσει στον… δρόμο που άνοιξε ο Αλ. Τσίπρας.

Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει μπει σε ένα «μεγάλο παζάρι» με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκ. Μέρκελ. Το διακύβευμα αυτήν τη φορά είναι, λένε, τα ελληνοτουρκικά, όπου ο κ. Μητσοτάκης πιέζεται ασφυκτικά από το Βερολίνο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τ. Ερντογάν και να βρουν λύση στα προβλήματα που χωρίζουν τις δύο χώρες.

Αυτό αποτελεί κοινό μυστικό, το γνωρίζουν όλοι. Είδηση, ωστόσο, συνιστούν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται διατεθειμένος να… υποχωρήσει με αντάλλαγμα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Για την ακρίβεια να πάρει όσα περισσότερα δισεκατομμύρια γίνεται ως αντάλλαγμα για την… καλή του διάθεση στα ελληνοτουρκικά.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης… πανηγύρισε διότι, όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα πάρει από το Ταμείο Ανάκαμψης ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της. Δεν μένει παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ