Ο κορονοϊός μεταλλάσσεται όπως ο ιός της γρίπης!

Ο κορονοϊός μεταλλάσσεται όπως ο ιός της γρίπης!

Πίσω από τη μάχη είναι ο 72χρονος Ελληνοαμερικανός Γιώργος Σκάνγκος

Χτυπάει την καμπάνα ο Ελληνοαμερικανός δρ Γιώργος Σκάνγκος, βετεράνος της φαρμακοβιομηχανίας. «Οι ιοί μεταλλάσσονται, αλλάζουν μορφή και μπορεί να ξεφύγουν από την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης. Εξίσου μεταλλάσσεται και ο κορονοϊός, όχι όμως τόσο γρήγορα όσο ο ιός της γρίπης.

Όταν αναπτύσσουμε οποιοδήποτε φάρμακο, πρέπει να αποσκοπούμε στο να μειώσουμε τη δυνατότητα του ιού να μεταλλαχθεί και έτσι να διαφύγει από την επίδραση του φαρμάκου», επισημαίνει ο 72χρονος δρ Γιώργος Σκάνγκος, επικεφαλής της Vir Biotechnology.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει μπει στη μάχη κατά του κορονοϊού από διπλό μετερίζι: Ως επικεφαλής της Vir Biotechnology, που πρόκειται να διαθέσει στην αγορά το 2021 μια θεραπεία αντισωμάτων, και ως «τσάρος» του κλάδου, όπως τον χαρακτήρισε το πρακτορείο Reuters, από τη στιγμή που ο Οργανισμός Βιοτεχνολογίας – Καινοτομίας των ΗΠΑ (Biotechnology Innovation Organisation) τον όρισε επικεφαλής όλων των προσπαθειών των εταιρειών βιοτεχνολογίας για την καταπολέμηση του κορονοϊού. «Από τον Ιανουάριο του 2020 ξεκινήσαμε το δικό μας πρόγραμμα και ταυτοποιήσαμε αντίσωμα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου», δηλώνει.

Εκτιμά ότι η εταιρεία θα πάρει τη σχετική αδειοδότηση ίσως κοντά στο καλοκαίρι. «Θέλω πολύ να φέρω το φάρμακο και στην Ελλάδα και βρίσκομαι σε επικοινωνία με τις Αρχές».

Είμαι Έλληνας 100%!
Υπερηφανεύεται ότι είναι 100% Έλληνας ο 72χρονος Γιώργος Σκάν­γκος. Οι παππούδες του πήγαν μετανάστες στις ΗΠΑ. Η οικογένεια του πατέρα του ζούσε σε ένα μικρό χωριό κοντά στη Μονεμβασιά και της μητέρας του κοντά στους Δελφούς. Μεγάλωσε στην ελληνική συνοικία Λιν της Μασαχουσέτης. «Όσο μεγαλώνω θέλω να περνώ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Έχουμε εξοχικό σπίτι στη Σκύρο, ένα νησί που αγαπώ πολύ και το επέλεξα για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Ellines.com


Σχολιάστε εδώ