Μάκης Κουρής: Στον ύπνο έπιασε τις επιχειρήσεις η Covid-19!

Μάκης Κουρής: Στον ύπνο έπιασε τις επιχειρήσεις η Covid-19!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


♦ ♦ ♦   Στον ύπνο έπιασε τις επιχειρήσεις η Covid-19! Το 48% των επιχειρήσεων δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα της MRB για τον ΣΕΒ. Και το… χειρότερο ποιο λέτε ότι είναι; Ότι δεν έχει σκοπό να αποκτήσει σχέδιο. Αυτό που προκαλεί ανησυχία, πάντως, είναι η υψηλή φορολογία: Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις το 2020 θεωρούν ότι προκαλεί πολύ μεγάλη δυσκολία στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται.

♦ ♦ ♦   Αυτός είναι ο κόσμος μας: Οι εννέα στους δέκα πολίτες 70 χωρών χαμηλού εισοδήματος δεν πρόκειται να εμβολιασθούν το 2021, καθώς τα πιο εύπορα κράτη έχουν δεσμεύσει το 53% των δόσεων, καταγγέλλει η Λαϊκή Συμμαχία για τα Εμβόλια, μια ομπρέλα οργανώσεων που περιλαμβάνει τη Διεθνή Αμνηστία και την Oxfam.

♦ ♦ ♦   Κι άλλη μαύρη σελίδα θα γράψει ο ηττημένος των αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ: Διαμηνύει ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας. Αν τελικά το κάνει, θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος μετά το 1869 που αρνείται να συμμετάσχει στη σημαντικότερη συμβολική τελετή μετάβασης εξουσίας.

♦ ♦ ♦    Για να μην ξεχνάμε πού πάει ο ιδρώτας του ελληνικού λαού: Το 2018, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία, τα ελληνικά κόμματα εισέπραξαν από το κράτος συνολικά 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Για παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας στο ίδιο έτος οι ποινές προς τα κόμματα κυμαίνονταν από 500 έως 60.000 ευρώ, όπως γράφει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

♦ ♦ ♦   Valery Giscard d’Estaing… «Ο άνθρωπος αυτός όταν κηδευόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διέσχισε, βάδισε, ασυνόδευτος όλη την ανηφοριά της Φιλοθέης. Μέχρι εκεί που έπρεπε. Έτσι η φιλία, ως σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους με δημόσια ευθύνη, διδάχθηκε εκείνη την ώρα εξίσου δημόσια».
Είναι η κατάληξη του άρθρου του Γιάννη Μεταξά, επίτιμου καθηγητή Πανεπιστημίου, για τον θάνατο ενός μεγάλου ηγέτη της Γαλλίας, ο οποίος σε κρίσιμες ώρες στήριξε την Ελλάδα.

♦ ♦ ♦   «Αγωνίστηκε για μια ισχυρή Ευρώπη και για μια συμμαχία για ισχυρή Ευρώπη. Ο Ομπάμα απέδειξε τον ανθρωπισμό του και τις ευαισθησίες του όταν προσχώρησε αμέσως στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή», επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ «Γη της Επαγγελίας».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ