Και τι δεν έκανε ο Μανόλο…  – Από όπου πέρασε, έγραψε Ιστορία…

Και τι δεν έκανε ο Μανόλο… – Από όπου πέρασε, έγραψε Ιστορία…

«Ο ‘‘Μανόλο’’ μας δίνει την 4η Εντολή, θυμάται μερικές στιγμές από την πορεία του, ενώ μιλάει και για την Ευρώπη και τα διακυβεύματά της, αφού υπήρξε ευρωβουλευτής, διακεκριμένος, αλλά και σύμβουλος στην Κομισιόν. Η πολιτική, ο αθλητισμός, η τέχνη, ενώνονται στην αφήγησή του ένα μεσημέρι στο γραφείο του στο Κολωνάκι και η δυσκολία είναι να ξεδιαλέξεις ιστορίες και ψηφίδες από αυτήν.

‘‘Από τη Γούβα ξεκίνησα. Μια από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες εκεί, γιατί από το 13ο Γυμνάσιο Αρρένων – πίσω από τον Άγιο Αρτέμιο – αποφοίτησαν μεγάλες μορφές των τεχνών, των επιστημών και του στρατού. Και εκεί τέλειωσα. Έπαιξα στον Αρίωνα ποδόσφαιρο. Ήμουν και πρώτος σκόρερ μια χρονιά με 36 γκολ. Η αθλητική ζωή μου ήταν το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Μετς.

Έπαιξα και στην Εθνική Βόλεϊ, με προπονητή τον Γκροσδάνοβιτς. Ήταν τότε το 6ο κέντρο παιδικής χαράς το Μετς, που το έκανε ο δήμαρχος Κώστας Κοτζιάς. Ήταν η γειτονιά μου κοντά, έπαιζα βόλεϊ, μίνι μπάσκετ στον Αμύντα, έκανε στίβο. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν ο χώρος των πολύ καλών αθλητών της εθνικής ομάδας στίβου. Θυμάμαι και πολύ καλούς δημοσιογράφους εκεί του κλασικού αθλητισμού, όπως τον Ηλία Σπορίδη’’».

Υπογραφή: Μανώλης Μαυρομμάτης, δημοσιογράφος, πρώην ευρωβουλευτής, με σημαία το ποδόσφαιρο

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: facebook.com/ManolisMavrommatis


Σχολιάστε εδώ