Αλ. Τσίπρας: Μεγάλο λάθος ο εφησυχασμός που καλλιεργείται με τον εμβολιασμό (video)

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλο λάθος ο εφησυχασμός που καλλιεργείται με τον εμβολιασμό (video)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κατερίνη όπου περιοδεύει, ζήτησε την ενίσχυση του ΕΣΥ κι άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με την πανδημία.

Μετά από συνάντηση που είχε με την διοίκηση τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε την κυβέρνηση έστω και τώρα και τώρα να αναλάβει την ευθύνη και να ενισχύσει το ΕΣΥ και το ανθρώπινο δυναμικό του που δίνει την μάχη στην πρώτη γραμμή και ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να προχωρήσει στην συνταγογράφηση των τεστ και στην πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και εργασιακούς χώρους.

“Η κατάσταση και στο Νοσοκομείο της Κατερίνης συνεχίζει να είναι δύσκολη. Γιατροί και νοσηλευτές ξεπέρασαν τα όριά τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό που τώρα οφείλουμε να δούμε είναι η ενίσχυση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ενώ θα πρέπει, επιτέλους, να υπάρξει η απόφαση για συνταγογράφηση των τεστ και η μαζική υλοποίησή τους, διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Είναι μεγάλο λάθος να δημιουργείται η προσδοκία και ο εφησυχασμός του τέλους της πανδημίας μέσα από τον εμβολιασμό που είναι αναγκαίος και πρέπει να συνδράμουμε όλοι για να πετύχει. Διότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως και το καλοκαίρι που μας είπε ότι «νίκησε τον κορωνοϊό», έτσι και τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι με την έναρξη του εμβολιασμού τελείωσε η πανδημία. Δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια εγκληματικά λάθη με αυτά που έκανε η κυβέρνηση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας” ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνία και η προπαγάνδα , όχι η ουσία. Γι’ αυτό και η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στην δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στους θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού μετά την Ιταλία» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι προτεραιότητα και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατευτεί».

Συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ

«Θα πρέπει επιτέλους  να υπάρξει η απόφαση για συνταγογράφηση  των διαγνωστικών τεστ και η μαζική υλοποίηση τεστ σε  ιδιαίτερες και κλειστές δομές προκειμένου να υπάρξει σκανάρισμα του πληθυσμού. Αναφέρομαι σε δομές  ηλικιωμένων, Ρομά, προσφύγων , αστέγων  αλλά και στους μαζικούς εργασιακούς χώρους. Στις βιομηχανικές μονάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση βιομηχανικών μονάδων είχαμε αυξημένη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Διότι εκεί δεν γίνονται τεστ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πληροφορίες και απο το ant1new.gr


Σχολιάστε εδώ