Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα βήματα για την αίτηση

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα βήματα για την αίτηση

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης και οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι μπορούν να μπουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους έως τις 11 Ιανουαρίου.

Δείτε ΕΔΩ

Η βασική διαφορά του φετινού επιδόματος σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ότι δεν επιδοτείται μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά φυσικό αέριο και υγραέριο. Επίσης, όσοι κατοικούν σε συγκεκριμένες ορεινές περιοχές της χώρας έως 2.500 κατοίκους μπορούν να λάβουν επιδότηση για τη χρήση καυσόξυλων ή pellet εφόσον τηρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Φέτος το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ. Οι δικαιούχοι επιλέγουν τον οικισμό τους ανάμεσα σε περίπου 13.000 για τους οποίους έχει γίνει καταγραφή θερμοκρασιών, οι οποίες αποτελούν το “κλειδί” για τον υπολογισμό του επιδόματος.

Πιο συγκεκριμένα, θα επιλέξουν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής της κύριας κατοικίας τους ο οποίος θα έχει έναν συντελεστή.  Βάσει αυτού θα καθορίζεται το τελικό ύψος της επιδότησης που θα δικαιούνται να λάβουν. Το ποσό θα γίνει γνωστό στους δικαιούχους όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα για το ζήτημα αυτό αναμένεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως τις 11 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Βήμα – Βήμα (Εκδήλωση ενδιαφέροντος)
  1. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  2. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  3. Επιλέγω είδος καυσίμου
  4. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  5. Επιλέγω οικισμό
  6. Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
  7. Συμπληρώνω  τον IBAN στο myTAXISnet
Δείτε το “Εγχειρίδιο Χρήσης” της ΑΑΔΕ

Σχολιάστε εδώ