“Primates”: Ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ

“Primates”: Ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ

Μία συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ του BBC τριών επεισοδίων για τους πιο κοντινούς μας συγγενείς στο ζωικό βασίλειο, τα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Από τη Δευτέρα 21 έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 17.15, γνωρίζουμε τα πλάσματα με τα οποία ανήκουμε στην ίδια οικογένεια και όμως μας κρύβουν τόσο πολλά μυστικά. Με βλέμμα που μας καθηλώνει και με χαρακτηριστικά που μας γοητεύουν και μας ξαφνιάζουν με την απίστευτη ποικιλομορφία τους. Από τον γιγάντιο γορίλα ως τον μικροσκοπικό λεμούριο και τα εκατοντάδες είδη που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει, κάθε «φυλή» και κάθε ξεχωριστό άτομο μέσα σε αυτή κρύβει κάτι που μπορεί να μας μαγέψει.

Οι κινηματογραφιστές του BBC ταξίδεψαν για δύο χρόνια σε τουλάχιστον 28 προορισμούς σε όλη την υφήλιο, για να μπορέσουν να καταγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πρωτευόντων θηλαστικών. Από τη χιονισμένη οροσειρά του Άτλαντα ως τις δαιδαλώδεις ζούγκλες της Σουμάτρας και από τα Ιμαλάια ως τον Αμαζόνιο ποταμό. Με εξαντλητική αναζήτηση και τιτάνια υπομονή, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν για πρώτη φορά ένα είδος ουρακοτάγκου άγνωστο μέχρι σήμερα, αλλά και σπάνιες στιγμές από την καθημερινή ζωή άλλων ειδών που πιστεύαμε ότι γνωρίζουμε, κι όμως είχαν πολλά ακόμη που δεν μας είχαν επιτρέψει ποτέ να δούμε. Οι ιεραρχίες, οι οικογενειακές σχέσεις, ο τρόπος που μαθαίνουν να κυνηγούν και να βρίσκουν την τροφή τους, οι τελετουργίες της κοινωνικής συμβίωσης και του ζευγαρώματος, και πολλά άλλα.

Για το τι θα δούμε και πότε διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ – typologies.gr

Φωτό: Picture Shows: Showcase wall art 2020. Photography from series photography & Getty Images


Σχολιάστε εδώ