«Πρώτα η Αμερική», το δόγμα Τραμπ

«Πρώτα η Αμερική», το δόγμα Τραμπ

Σύμφωνα με το υπουργείο Ε­μπορίου, το 12% των ενηλίκων επιβεβαιώνει ότι δεν είχε να φάει «μερικές φορές» ή «συχνά» τον περασμένο μήνα. Το 10% των μητέρων παιδιών κάτω των 5 ετών δήλωσε πως υπέφερε από την πείνα κάποια στιγμή τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Brookings. Συγκεκριμένα:

• Όλο και περισσότερα παιδιά πεινούν στις ΗΠΑ. Η επιδημία του νέου κορονοϊού, που έχει σκοτώσει περίπου 300.000 ανθρώπους στη χώρα, έχει προκαλέσει μια βαθιά οικονομική κρίση.

• Η φιλανθρωπική οργάνωση «Feeding America» εκτιμά πως περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα θεωρηθούν ότι βρίσκονται σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας φέτος, εκ των οποίων περίπου 17 εκατομμύρια παιδιά.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επισιτιστική ανασφάλεια είναι αυτήν τη στιγμή η υψηλότερη που έχει ποτέ καταγραφεί στη σύγχρονη εποχή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λόρεν Μπάουερ, υπεύθυνη για τις οικονομικές έρευνες στο Brookings Institution.

Οι αριθμοί προκαλούν σοκ για τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και μία εκ των μεγαλύτερων δωρητών επισιτιστικής βοήθειας σε άλλες χώρες.

Από το «πρώτα η Αμερική», που υποσχόταν ο απερχόμενος Πρόεδρος, εννοώντας άλλα φυσικά, κατάφερε, με τη βοήθεια του κορονοϊού, να αφήσει τη χώρα σε χάος…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ