Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει επενδύσει στην Τουρκία τριπλάσια δισ. ευρώ σε σχέση με την Ελλάδα…

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει επενδύσει στην Τουρκία τριπλάσια δισ. ευρώ σε σχέση με την Ελλάδα…

– Μικρά οικονομικά –

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει επενδύσει στην Τουρκία συνολικά 12,7 δισ. ευρώ, από τα οποία το 95% στον ιδιωτικό τομέα, το δε τρέχον χαρτοφυλάκιο επενδύσεων είναι 6,8 δισ. ευρώ. Η ίδια Τράπεζα έχει επενδύσει στην Ελλάδα συνολικά 4 δισ. ευρώ και το τρέχον χαρτοφυλάκιο είναι μόλις 2 δισ. ευρώ. Το 2020 δόθηκαν στην Τουρκία δάνεια 1,4 δισ. ευρώ, ενώ στη χώρα μας λιγότερα από τα μισά, ήτοι 664 εκατ. ευρώ.

♦♦ Στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Μετρό και Τραμ) το 2018 απασχολούνταν 1.906 άνδρες και 588 γυναίκες, σύνολο 2.494, με συνολικές αμοιβές 82.268.937 ευρώ. Κάθε εργαζόμενος κοστίζει κατά μέσο όρο 32.987 ευρώ ετησίως, ενώ έχει εξασφαλισμένη άδεια και περίθαλψη, σύνταξη και μονιμότητα. Όλα αυτά από το άρθρο του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου.

♦♦ Ας τα βλέπουν εκεί στα ΕΛΤΑ, τα… παλιά Ταχυδρομεία. Οι ταχυμεταφορές – εταιρείες courier δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τη ζήτηση. Αυξημένη είναι και η ζήτηση στο λιανεμπόριο, που φτάνει την περίοδο των Χριστουγέννων στο 25% του ετήσιου τζίρου. Στα δε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών το ποσοστό είναι από 50% μέχρι 60%.

♦♦ Πριν από τα Χριστούγεννα, και συ­γκεκριμένα από τις 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις σε περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχους, με απόφαση του υπουργού Εργασίας. Ακόμη, το επίδομα παιδιού, με προϋπολογισμό 1,1 δισ. ευρώ τον χρόνο, το οποίο παίρνουν 926.000 οικογένειες, θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη μέρα του Δεκεμβρίου αντί για τον Ιανουάριο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ