Ποιοι… διακινούν τον κορονοϊό;

Ποιοι… διακινούν τον κορονοϊό;

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ερευνηθεί τι ακριβώς έγινε στην Κακαβιά και στην Κρυσταλλοπηγή και ποιοι ενέχονται για τη χαοτική κατάσταση που επικράτησε, με συνέπεια και τη διάδοση του κορονοϊού. Πολλά θετικά κρούσματα σε εποχικούς εργαζομένους και προσωπικές προσκλήσεις ελλήνων εργοδοτών παρέκαμπταν τους περιορισμούς και το πρωτόκολλο της διμερούς συμφωνίας.

Οι μετακινούμενοι εξασφάλιζαν… αλβανικές βεβαιώσεις για τα τεστ που υποτίθεται είχαν κάνει και περνούσαν χωρίς πρόβλημα σε λεωφορεία, 40 – 50 άτομα την κάθε φορά. Μάλιστα συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία με διασυνδέσεις στην Αθήνα είχε αναλάβει τις μετακινήσεις αυτές… Ας μην ξεχνάμε ότι σε μεγάλο βαθμό ήταν και οι εποχικοί εργάτες από τα Βαλκάνια που πυροδότησαν την ένταση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Και το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι τελικά οι απαγορεύσεις για την είσοδο από την Αλβανία έπληξαν κυρίως τους Βορειοηπειρώτες, εφόσον δεν είχαν κάποιον «εργοδότη» να τους προσκαλέσει και δεν είχαν δυνατότητα να διακινηθούν μέσω των κυκλωμάτων της μεταφοράς των εποχικών εργατών.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ